Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Volonterski centar: Projekt "Novi život"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.09.2015. 12:51 
Naslov:  Volonterski centar: Projekt "Novi život"
16.09.2015. 23:59
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[04.09.2015.] Centar „JA kao i TI“ započeo je s provedbom projekta „Novi život“, identifikacijski broj: HR.2.3.04.-0033, koji je financiran u cijelosti bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007.-2013., po pozivu: „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza III“.

Centar „JA kao i TI“ ovaj projekt provodi u suradnji s partnerima Volonterskim Centrom Osijek i Udrugom za unaprjeđenje duševnog zdravlja „Vrapčić“ iz Slavonskog Broda.

Projekt je započeo 7. srpnja 2015. te će trajati do 6. srpnja 2016. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.063.690,44kn.

U okviru provedbe projekta predviđene su razne aktivnosti u cilju povećanja samostalnosti i sudjelovanja osoba s mentalnim izazovima u radnim i društvenim procesima te doprinosa socijalnoj uključenosti ovih osoba u društvo. Pri ostvarenju ovog cilja namjera nam je:
1. razviti socijalne usluge u zajednici usmjerene psihosocijalnoj podršci i rehabilitaciji osoba s mentalnim izazovima kroz uspostavljanje Centra za mentalno zdravlje
2. osnažiti osobe s mentalnim izazovima za samostalan život i veću zapošljivost kroz osposobljavanje za specifična zanimanja i pružanje usluga
3. stvoriti uvjete za veću društvenu integraciju osoba s mentalnim izazovima kroz senzibilizaciju građana i uključivanje osoba s mentalnim izazovima u život zajednice.

U sklopu ovog projekta održat će se brojna predavanja, radionice, predstave, filmske projekcije, kao i konferencija na kojoj će se predstaviti rezultati projekta, a sudjelovat će domaći i inozemni stručnjaci s područja mentalnog zdravlja. Također, provodit će se preventivni program osvještavanja mladih u srednjim školama „Sakupljač pozitivnih misli“ kojim će se predstaviti važnost mentalnog zdravlja za pojedinca i zajednicu, mogući načini njegovog očuvanja, kao i senzibiliziranje mladih prema osobama s mentalnim izazovima.

Pozive na radionice s detaljnijim informacija možete preuzeti na ovoj web stranici, kao i obrazac prijave na radionice. Sve dodatne upite, možete izvršiti na sljedeći način:
-osobno ili poštom na adresu: Centar za pružanje usluga u zajednici Osijek-„JA kao i TI“, M. Divalta 2, 31000 Osijek, „PRIJAVA NA RADIONICE“, osobno svakim radnim danom od 9,00-14,00h, ili
-e-poštom na: centar.jakaoiti[at]gmail[dot]com.
Obavijesti o svim navedenim događanjima i provedbi ovog projekta možete pratiti dpboo-osijek.hr






[01.09.2015.] Centar za pružanje usluga u zajednici Osijek – „JA kao i TI“ poziva volontere da postanu dio projekta „Novi život“. Na taj bi način, kvalitetno koristeći slobodno vrijeme, među prvima na ovim prostorima postali ruka vodilja osobama s mentalnim izazovima.

Volonterima se pruža prilika za stjecanje novih znanja i vještina kroz individualni, grupni rad i radionice te kroz dodatnu edukaciju za obavljanje volonterskog angažmana.

Dobrodošli su svi, a osobito motivirane, strpljive, tolerantne, komunikativne i društvene osobe.

Od volontera se očekuje dostupnost prema potrebama projekta, uz prethodni dogovor organizatora s volonterom.

Zainteresirani će biti pozvani na razgovor koji će biti održan 16. rujna 2015. godine, a potom će sudjelovati i na cjelodnevnoj edukaciji za volontere koja će se održati 18. rujna 2015. godine.

Zainteresirane mole da ispune prijavnicu za volontere te ju do 11. rujna 2015. godine dostave Volonterskom centru Osijek na jedan od sljedećih kontakata:
e-mail: mirta[at]vcos[dot]hr
faks: 031 200 457
osobno na adresu Volonterskog centra Osijek, L. Jagera 12

Volonterske pozicije u koje se volonteri mogu uključiti:
- voditelj informatičke radionice
- voditelj radionice za osposobljavanje za pranje auta/tepiha
- asistent u provedbi prakse osposobljavanja – rad u praoni/peglaoni
- asistent u radionici grnčarenja (izrada predmeta od gline)
- promotor usluga u zajednici
- voditelj radionice za osposobljavanje za rad s uredskom opremom
- prezenteri u školama
Opis volonterskih pozicija s dodatnim informacijama o razdoblju volontiranja, potrebnim kvalifikacijama i broju potrebnih volontera možete pronaći u pozivu ili na vcos.hr/burza-rada/ukljuci-se-u-novi-zivot.




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: