Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Cijene motornih goriva od utorka ponovno u padu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.08.2015. 16:10 
Naslov:  Cijene motornih goriva od utorka ponovno u padu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dobra vijest za sve vozače: iz Ministarstva gospodarstva stigla je najava kako će cijene motornih goriva od utorka ponovno pasti, već šesti tjedan za redom.

Prema kalkulacijama Ministarstva, benzin bi mogao biti jeftiniji za oko 45 lipa po litri, dok bi dizel trebao pojeftiniti za 30-ak lipa po litri.

Ovakvo kretanje cijena posljedica je pada cijena derivata na tržištu, kada je barel sirove nafte (tipa Brent) pao na rekordno nisku razinu još od krizne 2009. na 42 dolara. No, ovo bi mogao biti i posljednji tjedan pada cijena naftnih derivata kod nas, barem za sada, obzirom na vijest o 10-postotnom oporavku cijena sirove nafte na svjetskim tržištima u četvrtak.

Iz Ministarstva gospodarstva također podsjećaju na besplatni portal i aplikaciju min-go.hr pokrenute u veljači ove godine gdje se mogu dobiti najtočnije cijene motornih goriva svih benzinskih postaja u Hrvatskoj. Kako smo već pisali, portal i aplikacija prepoznaju geolokaciju i daju točnu informaciju o cijenama goriva, udaljenosti od korisnika, kao i informacije o uslugama koje su korisne za vozače, a korisnici se mogu prijaviti i na mail te dobivati informacije gdje je najjeftinije gorivo ili prijaviti uočene nepravilnosti u cijenama motornih goriva.



Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: