Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Puštene u rad dvije ELEN punionice za električna vozila u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65741
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.08.2015. 13:20 
Naslov:  Puštene u rad dvije ELEN punionice za električna vozila u Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na prigodnoj tiskovnoj konferenciji održanoj ispred upravne zgrade Elektroslavonije danas su puštene u rad dvije ELEN punionice za električna vozila.

ELEN punionice u Osijeku, ispred upravne zgrade Elektroslavonije i na benzinskoj postaji INA-e na Gajevom trgu, postavljene su prije nekoliko tjedana na temelju Sporazuma o suradnji na razvoju infrastrukture za punjenje električnih vozila između HEP-a i Grada Osijeka. Vrijednost ove investicije iznosi 110.000 kuna.

Prema riječima Ivice Škorića, voditelja ELEN projekta, na krovu zgrade Elektroslavonije postavljena je solarna elektrana koja će snabdijevati punjač električnom energijom. Punjač je snage 22 kW, može odjednom „opsluživati“ dva automobila, a prosječno vrijeme trajanja jednog punjenja je između tri i četiri sata.



Osječke punionice su osma i deveta po redu u Hrvatskoj, a do kraja ove godine HEP planira instalirati još otprilike 20 punionica u Varaždinu, Zagrebu, Rijeci, Splitu, Opatiji, Dubrovniku, Šibeniku, Umagu i Slavonskom Brodu.



Još uvijek je riječ o pilot projektu što znači da je punjenje za korisnike besplatno, ali građani zainteresirani za ovu opciju trebaju se javiti u upravu HEP-a gdje će dobiti zelenu identifikacijsku ELEN karticu. Prema procjenama HEP-a, u Osijeku u ovom trenutku ima desetak korisnika električnog automobila, no njihov bi broj trebao rasti narednih godina zbog poticaja Fonda za zaštitu okoliša.



Zamjenik gradonačelnika Osijeka Denis Ambruš izrazio je zadovoljstvo time što Osijek polako postaje zeleni i održivi grad te je najavio postavljanje treće punionice za električna vozila koja će se nalaziti na novom parkiralištu koje se gradi u sklopu sveučilišnog Kampusa.







Tekst i foto: M.M./Osijek031.com

Pročitajte i..
U Osijeku postavljene dvije javne ELEN punionice za električne automobile

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65741
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.08.2015. 15:19 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pročitajte i ostale Facebook komentare

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: