Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Policijske kamere u Osijeku u prva tri dana snimile 156 prebrzih vozača!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65665
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.07.2015. 12:33 
Naslov:  Policijske kamere u Osijeku u prva tri dana snimile 156 prebrzih vozača!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Iako se mjesecima najavljivalo postavljanje policijskih radara na nekim od frekventnih cesta u Osječko-baranjskoj županiji, čini se da vozače to baš i nije posebno zaintrigiralo.

Naime, u samo prva tri dana službenog rada kamere u Osijeku, na obilaznici kod Čepina i u Čemincu snimile su 299 prebrzih vozača!

Riječ je o podacima iz pet kamera: dviju postavljenih u Strossmayerovoj ulici te dviju na zapadnoj obilaznici koje su u tri dana zabilježile 156 prekršitelja, dok je kamera u Čemincu snimila 143 prekršitelja čime se ukupni broj „Šumahera“ povećao na 299.

Svi su vozači vozili brže od dopuštenog, računajući i toleranciju od 10%. Kamera je snimila svako takvo brzo vozilo u visokoj rezoluciji što znači da se na fotografijama izvrsno vide registracijske pločice vozila, čak i u mraku, što će onemogućiti pokušaje „muljanja“ u stilu „To nisam bio ja, majke mi!“.

Kako smo već pisali, daljnji postupak je takav da se prema snimljenoj registracijskoj pločici utvrđuje tko je vlasnik vozila, a zatim se vlasniku šalje „prigodna čestitka“ u kojoj će biti fotografija vozila, ispis brzine te visina kazne. Vlasnik vozila će imati mogućnost izjašnjavanja je li za upravljačem bio on ili neka druga osoba, no to ga neće osloboditi odgovornosti. Ako pak vlasnik vozila odbije platiti kaznu, protiv njega se pokreće postupak pred nadležnim sudom što znači da će kazna biti uvećana za dodatne sudske troškove.

Da podsjetimo, u Osječko-baranjskoj županiji postavljeno je ukupno deset kućica za kamere, dok je uređaja pet i oni će se svakodnevno rotirati pri čemu vozači neće znati u kojoj kućici se toga dana nalazi kamera.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Teuta Stazić/Foto-arhiv031


Pročitajte i..
Do kolovoza će se postaviti radari za mjerenje brzine u Osijeku
MUP će postaviti osam statičnih radara s kamerom u Osječko-baranjskoj županiji
Na jesen Grad dobiva četiri radarska stupa za kontrolu brzine
Za dva tjedna će proraditi radarski uređaji za mjerenje brzine - saznajte njihove lokacije!
Od danas kreće s radom policijski sustav videonadzora brzine

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
lehi
Offline
Ukupno postova: 1463
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.07.2015. 14:09 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Koliko vidimo novac uložen u ovakav projekat sa kamerama brzo će biti vraćen. Kako je samo zanimljivo na ovakav način puniti proračun. Dakako bi bilo zanimljivije otkrivati kriminalce koji su pljačkali Osječka poduzeća koliko bi tek bilo otkriveno novca koji je nedozvoljenom brzinom zarađen..

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: