Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek sudjelovala je na međunarodnom kamenoklesarskom simpoziju u Pragu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.07.2015. 11:08 
Naslov:  Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek sudjelovala je na međunarodnom kamenoklesarskom simpo
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek sudjelovala je 18. i 19. lipnja 2015. godine na međunarodnom kamenoklesarskom simpoziju u Tehničkoj školi u Pragu.

Simpozij se održava treću godinu zaredom i ugošćava kamenoklesare iz Češke, Slovenije i Poljske, a ove godine prvi puta je sudjelovala i Hrvatska koju su predstavljala tri profesora naše škole. Nastao je kao smotra starih obrta (kovanje željeza, lončarstvo, pletenje pruća i sl.), a naglasak stavljaju na promidžbu, u zadnje vrijeme manje zastupljenog, kamenoklesarskog zanata.



Profesori naše škole Sandro Ambrinac, Drago Stojakovići Ana Pichler Schmidt predstavili su Školu izložbom školskih tiskovina i učeničkih radova kao i našu Županiju i grad Osijek.



Posjetitelji su se mogli okušati u klesanju kamena i upoznati se s ljepotama naše Slavonije zahvaljujući promidžbenim materijalima turističke zajednice Osječko-baranjske županije.



Manifestacija je natjecateljskog karaktera. Prvo mjesto pripalo je Janu Staneku, klesaru iz Češke, a drugo mjesto našem profesoru Dragi Stojakoviću čiji rad je sastavni dio ciklusa Krajolici, koji simbolizira Hrvatsku i njezinu povijest. Brdo s olovnim borom predstavlja Velebit, a iz njega teče forma kao simbol rijeka i mora. Na njoj je olovno slovo glagoljice, koje svojim oblikom i položajem podsjeća na stare hrvatske utvrde i crkve na otocima.





Tekst i foto: Ina Marić, prof.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
mm12345
Offline
Ukupno postova: 18
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.07.2015. 13:58 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

a ćete ga objaviti naknadno!!Bilo bi dobro da ste drugonagrađeni rad našeg autora predstavili i nama kroz ovu objavu !Nadam se d

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: