Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



ORaH: Uhljebljivanje radi osiguravanja većine u Gradskom vijeću

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65663
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.07.2015. 9:15 
Naslov:  ORaH: Uhljebljivanje radi osiguravanja većine u Gradskom vijeću
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

„Jedan, dva, tri, nastavi niz…“ bila je rečenica koja je dugo vremena nasmijavala gledatelje show magazina jedne naše nacionalne televizije. Ovih dana gradom Osijekom se na glas izgovara rečenica sličnog sadržaja koja, na žalost po stanovnike našeg grada neće nikoga nasmijati, a glasi „šogorica, braco, seka, nastavi niz…“. Praksa uhljebljivanja koja se na žalost uvriježila među vladajućom garniturom, a sve radi toga da se osigura većina u Gradskom vijeću.

Osobno, kao predstavnik ORaH-a za grad Osijek, sa nevjericom i zgražanjem pratim na koji način akteri najnovije afere pravdaju svoje postupke. Ako sam se imalo ljutio na svoje prijatelje zašto napuštaju Osijek i prelazio preko kuloarskih priča ovoga tipa, sada u potpunosti razumijem zašto je Tomislav otišao u Republiku Irsku, Bojan u Švedsku, … mogao bih i ja nastaviti niz. Na žalost onaj neslavni po demografsku sliku grada Osijeka. Jer pored ovakvih uhljeba oni jednostavno nisu imali šanse.

Stajalište Održivog razvoja Hrvatske je da je takva praksa nedopustiva. Stoga Gradska organizacija ORaH-a Osijek postavlja otvoreno pitanje osječkim vlastodršcima odakle im moralno pravo da preskoče preko deset tisuća dugotrajno nezaposlenih osoba bez ikakvih primanja u našem gradu i gradskoj vijećnici (a prije toga i njenom bratu), koja već ima minimalno dva prihoda, osiguraju posao u gradskoj tvrtki, a sve zbog jednog glasa u Gradskom vijeću? Glasa koji bi trebao biti za dobrobit svih stanovnika grada Osijeka. Račun za taj i slične poteze će morati predočiti biračima, nadamo se u što skorijoj budućnosti.



Tekst i foto: Gradska organizacija ORaH-a Osijek, Povjerenik za Gradsku organizaciju, Mladen Čabarkapa

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: