Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Uspješno završen Festival slikovnice u Osijeku [2015.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65694
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.07.2015. 13:24 
Naslov:  Uspješno završen Festival slikovnice u Osijeku [2015.]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prvi osječki Festival slikovnice - Čuvari priča koji je trajao od petka 3. srpnja pa sve do u noć 4. srpnja, uspješno je završen.

Unatoč visokim, pravim ljetnim temperaturama, svi su planirani sadržaji održani, a posjećenost je bila više nego očekivana što upućuje na to da ovakvih sadržaja u vrijeme ljetnih praznika, itekako treba i nedostaje.



Ove godine Festival je ponudio različite zanimljive radionice (kaširanje i oslikavanje, gongovi, radio pričaonica, žongliranje, izrada brodova i crtanje kredom), prezentacije slikovnica, pričaonice, izložbu i koncertnu predstavu o temama vode i ekologije kao dio aktivnosti EU projekta "Mladi za zemlju" na kojemu su Udruga Breza i Grad Osijek partneri.



Ugostio je i zanimljive goste poput kiparice Nives Čičin Šain, ilustratora Tomislava Tomića i Dražena Jerabeka, glazbenica Jelene Radan i skupine Meritas, književnica Dubravke Pađen Faraš i Ivane Šojat, a pridružila se i TV i radio voditeljica Karmela Vukov Colić.



Festival koji su zajedničkim snagama vodili Breza, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Grad Osijek u suradnji s Muzejom likovnih umjetnosti Osijek i udrugom Gekko, dio je programa ovogodišnjega Osječkoga ljeta kulture te doprinos kandidaturi našega grada za europsku prijestolnicu kulture.



Ne smijemo zaboraviti i na osoblje Knjižnice ("tete" s Dječjega odjela i tehničare) koji su zajedno s volonterima realizirali i provodili sve planirane sadržaje Festivala.



I na kraju, što drugo nego pozvati vas sljedeće godine u isto vrijeme na drugi po redu festival slikovnice čije su pripreme već započele.











Tekst i foto: Ivana Šibalić

Najava: Čuvari priča, Osijek [2015.] : prvi festival slikovnice

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: