Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječka II. gimnazija nastavlja uspješan Erasmus+ projekt "Znanjem do razvoja"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.07.2015. 12:49 
Naslov:  Osječka II. gimnazija nastavlja uspješan Erasmus+ projekt "Znanjem do razvoja"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas je u osječkoj II. gimanziji održan 2. transnacionalni sastanak Erasmus+ projekta pod nazivom „Znanjem do razvoja“.

Riječ je o projektu koji se provodi u suradnji sa školama partnerima iz Slovenije (Gimnazija Ptuj) i Austrije (Alpen-Adria Gymnasium Vȍlkermarkt). Projekt traje tri godine, od 2014. do 2017. godine, a glavni mu je cilj razvijati kompetencije poduzetnosti i inicijativnosti kod učenika kroz razmjenu učenika i profesora te njihovo stručno usavršavanje.

Do sada je završena pripremna faza projekta koja je uključila izradu i provedbu upitnika koji je obuhvatio ukupno 2.256 učenika i 236 profesora u sve tri države. Svrha upitnika bila je analizirati nastavne planove i programe u tri države sudionice projekta te je utvrđeno kako u svima njima ima prostora za uključivanje gore navedenih kompetencija u nastavu, ne kao zaseban predmet već kroz interdisciplinarno međupredmetno planiranje.



Od sljedeće školske godine kreće druga faza projekta u kojoj će II. gimanzija sudjelovati s jednim eksperimentalnim razredom uz podršku profesora gimanzije. Tijekom te faze projekta uspostavit će se suradnja s lokalnom zajednicom i stručnjacima s područja obrazovanja od kojih se očekuju korisni inputi za daljnji razvitak projekta.



Projekt je predstavila njegova koordinatorica ispred II. gimanzije Ivana Azenić, a gosti na prezentaciji su bili i Nataša Kostonjevec iz Ptujske gimanzije i Jakob Logar iz Austrije koji su naglasili važnost razmjene učenika ali i razvoja iskustvenog i kreativnog učenja umjesto klasičnog „bubanja“ što će učenicima znatno pomoći kasnije u životu u primjeni naučenog.







Tekst i foto: M.M./Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: