Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Inicijativa "ZaZeleni moj vrtić": 1 godina i 8 mjeseci poslije - Zeleni završetak zelenih ideja osječkih vrtića

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.07.2015. 12:18 
Naslov:  Inicijativa "ZaZeleni moj vrtić": 1 godina i 8 mjeseci poslije - Zeleni završetak zelenih
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Inicijativa ZaZeleni moj vrtić dio je programa Malo za puno – male potpore za velike promjene Zaklade Slagalica iz Osijeka. Pokrenuli su je članovi i članice Kluba filantropa Zaklade potaknuti inicijativom roditelja okupljenih oko inicijative Podrška osječkim vrtićarcima, a realizirala se u suradnji s Centrom za predškolski odgoj Osijek.

Inicijativa je počela aukcijskom izložbom fotografija srednjoškolaca Grada Osijeka i Foto klubom Osijek, a nastavila se uključivanjem donatora za potpunu realizaciju projekta. U tri dječja vrtića (Vedri dani, Bubamara i Stribor) zasađeno je bobičasto voće, a dva su vrtića (Bubamara i Stribor) dobila nove zelene oaze: sjenicu i drvene vigvame obrasle bršljanom, novi pijesak u pješčaniku i gumenu podlogu za siguran korak najmlađih.

Kako vidite, puno posla i puno dobrih ljudi je bilo potrebno kako bismo pomogli našim vrtićima. Išlo je sporo, bilo je puno pregovora ali i dobrih rezultata. Želimo istaknuti da zbog određenih razloga, ono što su vrtići željeli i što smo zajedno planirali, se nije moglo do kraja realizirati. Ovo se ponajprije odnosi na DV Vedri dani gdje na žalost, nisu bile moguće veće intervencije u dvorištu zbog koraka koji se poduzimaju od strane Centra za predškolski odgoj u suradnji s Gradom Osijekom. U ostalim vrtićima, Bubamara i Stribor, u velikoj mjeri je realizirano ono što je planirano, uz manje ustupke, ponovno iz razloga usklađivanja želja i mogućnosti i samog Centra za predškolski odgoj.



Veliko hvala svim roditeljima – članovima Facebook inicijative „Podrška osječkim vrtićarcima" koji su nas potaknuli na akciju i donatorima koji su omogućili realizaciju ove prekrasne inicijative! Nadamo se nastavku suradnje na sličnim projektima.

Veliko hvala Mariji, Brigiti, Tatjani i Tatjani, te Dragi – vrtićkim odgojiteljicama – na sudjelovanju, planiranju, stvaranju i provođenju ovih zelenih ideja. Zahvaljujemo i Centru za predškolski odgoj, ravnateljici Svjetlani Takač, a posebno majstorima koji su napravili i klupica, i iglue i sjenice!





Tekst i foto: Zaklada Slagalica, Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: