Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Otvorena prva izložba u prostoru budućeg Kulturnog centra Eurodom

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.07.2015. 10:02 
Naslov:  Otvorena prva izložba u prostoru budućeg Kulturnog centra Eurodom
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Datum 1. srpnja ostat će zabilježen u analima osječkih kulturnih događaja jer je toga dana građanstvu po prvi put svoja vrata otvorio još nedovršen prostor budućeg Kulturnog centra Eurodom.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Osijek u njemu je otvorilo izložbu „Publika – djelo – kontekst“ u sklopu ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture. To je bio prvi kulturni događaj ikada organiziran u tom prostoru i dobra prilika velikom broju Osječana da iz prve ruke vide, zasad tek konture, onoga što bi trebao biti središnji prostor za kulturu grada na Dravi.



KC je za sada tek kostur čiji unutrašnji radovi još nisu niti započeli, ali takav apokaliptičan prostor bio je savršen ugođaj za ovu izložbu, nastalu prema kustoskoj ideji povjesničara umjetnosti Igora Loinjaka, s ciljem da se pred publiku izlože djela onako kako izgledaju prije no što se izložba službeno otvori. U izložbi je sudjelovalo više od 20 umjetnika koji su izložili svoje radove različitih tematika.



Otvarajući izložbu, zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš rekao je kako je ovo minimalističko okruženje maksimum koji si Grad u ovom trenutku može priuštiti, ali je izrazio uvjerenje kako je ovo samo prvi u nizu kulturnih događaja koji bi trebali krenuti od jeseni. Cilj Grada je urediti prostor do 2020. godine u nadi kako će Osijek biti izabran za Europsku prijestolnicu kulture za što će, kako stvari stoje, ipak trebati dobra vila iz EU fondova.



Malu sjenu na cijeli događaj bacilo je vrištanje djece, užasna buka i žamor koju je pravio dio publike i koja je toliko jako odzvanjala tim velikim prostorom da su se govornici na otvaranju jedva čuli. Kultura definitivno nije za "čobane".



Izložba se može posjetiti svakim danom od 19:00 do 22:00 sata, do 12. srpnja, dana završetka OLJK-a.



Malo kasnije, službeno je „krštena“ i ljetna pozornica KC-a Eurodom gdje su pred velikim brojem posjetitelja solisti, orkestar i zbor HNK u Osijeku održali Opernu noć.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: OLJK


Najava: Osječko ljeto kulture 2015. [program]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: