Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Nova metoda aviotretiranja komaraca: nevidljivim kapljicama, a ne dimom!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.06.2015. 17:58 
Naslov:  Nova metoda aviotretiranja komaraca: nevidljivim kapljicama, a ne dimom!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tvrtka Pestrid d.o.o. je tvrtka zadužena za poslove dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije koju je Grad Osijek angažirao ove godine na poslovima tretiranja komaraca na području grada i okolice.

Na svojoj Facebook stranici ovih su dana objavili fotografije svoje „eskadrile“ za tretiranje odraslih komaraca sa zemlje i iz zraka. Tvrtka raspolaže s ukupno osam vozila opremljenih modernim strojevima za toplo zamagljivanje i hladno orošavanje.

Pitanje oko kojega se posljednjih tjedana mnogo polemizira u Osijeku je pitanje tretiranja komaraca iz zraka. Pestrid za takve tretmane koristi najnoviju tehnologiju – ULV mikroniranje insekticidnim kapsulama na vodenom nosaču. U suradnji s podizvođačem radova, tvrtkom iz Novog Sada, na njihove su avione montirali uređaj Mikroner AU 5000, po jedan na svako krilo zrakoplova. Taj uređaj služi za tretiranje odraslih komaraca iz zraka ULV metodom, produkcijom malih kapljica veličine 10 do 20 mikrona, nevidljivih ljudskom oku ali fatalnih za komarce.

Radi se o naprednijoj tehnologiji koja postiže čak do 99% uspješnosti, što je mnogo više u odnosu na od zastarjelu tehnologiju zaprašivanja komaraca iz aviona. U tvrtki su zadovoljni dosadašnjim rezultatima ovakvog načina tretiranja jer rezultati monitoringa, do kojih se došlo izlaganjem živih komaraca u kavezima u zoni tretmana, pokazali su vrlo visok mortalitet što potvrđuje uspješnost ove metode borbe protiv letećih napasnika.

Nažalost, mi u Osijeku još ne možemo u potpunosti uživati u blagodatima nove metode tretiranja komaraca obzirom na aktualne prijepore oko zabrane aviotretiranja iznad naseljenih mjesta. No, nadajmo se da će se nekakvo rješenje uskoro iznaći inače – izjedoše nas komarci i ove godine!







Tekst: M.M./Osijek031.com


Zadnja promjena: Redakcija 031; 30.06.2015. 20:07; ukupno mijenjano 1 put.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.06.2015. 18:35 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pročitajte i ostale Facebook komentare

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
partwish
Offline
Ukupno postova: 516
Spol: Muško Muško
Post Postano: 30.06.2015. 20:43 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

I učinci su nevidljivi! Very Happy

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: