Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



ORaH: Gradska organizacija OraH nastavila je sa prikupljanjem potpis podrške akciji "Reci NE bušenju u Jadranu, reci DA održivom razvoju Hrvatske"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.05.2015. 20:37 
Naslov:  ORaH: Gradska organizacija OraH nastavila je sa prikupljanjem potpis podrške akciji "Reci NE bu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradska organizacija OraH nastavila je sa prikupljanjem potpis podrške akciji koju organizira ORaH na državnom nivou »Reci NE bušenju u Jadranu, reci DA održivom razvoju Hrvatske«.



Gradska organizacija Osijek pridružila se nacionalnoj kampanji ORaH-a kojom se traži od Vlade RH da poništi dodijeljene dozvole za istraživanje i ekspoataciju ugljikovodika u Jadranu, da izradi Strategiju upravljanja morskim okolišem i obalnim područjem, te omogući građanima RH otvoreno i nepristrano izjašnjavanje o budućnosti hrvatskih otoka i priobalja, te da poštuje Ustav koji građanima jamči pravo na zdrav okoliš, kao i hrvatske zakone i međunarodne propise i konvencije (Aarhusku konvenciju – pravo na pristup informacijama).



Peticiju ćemo predati Vladi sredinom lipnja, kada završava istoimena kampanja.
Vijeće Europske zelene stranke donijelo je na sjednici u Zagrebu dvanaest rezolucija, među kojima je izglasana i rezolucija protiv istraživanja i eksploatacije nafte u Jadranu čiji je predlagatelj bila stranka ORaH, zajedno s talijanskom strankom Federacija zelenih.



Zeleni Europe jasno su se složili da eksploatacija nafte ugrožava čak četvrtinu gospodarskih prihoda Hrvatske i da je rizik jednostavno prevelik. Europski zeleni ovom rezolucijom vršit će daljnji pritisak s ciljem provjere usklađenosti projekta s međunarodnim konvencijama i direktivama Europske unije.



Kampanja se vodi na više razina: na društvenim mrežama – facebook, twiter, youtube i službenoj stranici ORaH-a gdje će se redovito objavljivati vijesti i korisne informacije te video izjave podrške javnih osoba. Neke od javnih osoba koje podržavaju ovu kampanju su: Zdenka Kovačiček, Davorin Bogović, Igor Mešin, Bojan Jambrošić, Judita Franković, Davor Gobac, Goran Navojec, Vedran Mlikota, Igor Mešin, Alka Vuica, Jurica Pađen, General Woo, Ivana Popović…





Tekst i foto: Glasnogovornica regije Istok Tajana Maroši, dipl.iur

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: