Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Prodano samo 14 stanova u POS zgradi u Vukovarskoj ulici; dio ide u najam?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.05.2015. 11:01 
Naslov:  Prodano samo 14 stanova u POS zgradi u Vukovarskoj ulici; dio ide u najam?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Još jedan dokaz (ako nam takvih dokaza uopće više treba) koliko je teška gospodarska situacija u gradu na Dravi: prodano je samo 14 od 38 stanova u POS zgradi u Vukovarskoj 192 u Donjem gradu iako je prošle godine, kada je objavljen javni poziv za kupnju tih stanova, stiglo 50 ponuda.

Podsjećamo, zgradu je prošle godine započeo graditi APN s idejom da cijena četvornog metra stana bude ispod 1.000 eura po kvadratu (995,82 eura). U međuvremenu je Grad odustao od sudjelovanja u sufinanciranju ove gradnje tako što će besplatno ustupiti zemljište, pa je država sama kupila zemljište čime je cijena četvornog metra stana skočila na 1035 eura što je, u ovom trenutku, prilično visoka cijena za Osijek uzimajući u obzir trendove na tržištu nekretnina.

Rezultat: 24 stana u toj zgradi sada se otvoreno prodaju. Iako se u prvom pozivu za kupnju stanova insistiralo na listi za pravo prvenstva kupnje i bodovali su se parametri poput ne posjedovanja druge nekretnine, broja članova obitelji, statusa branitelja itd., trenutno je situacija takva da stan u Vukovarskoj 192 može kupiti svatko tko ima „kešovinu“ ili je kreditno sposoban.

Zgrada je gotovo dovršena, a neprodani stanovi u peterokatnici veličine su od 45 do 82 kvadrata i cijena im se kreće od 46 do 84.000 eura. Ako kupujete stan na kredit, imat ćete povoljnije uvjete od ostalih na tržištu, kredit bez jamaca, uz kamatnu stopu od 2,9% s rokom otplate do 30, odnosno 31 godine uz jednu godinu počeka. Ako i nakon ovog otvorenog poziva ostane još neprodanih stanova, dio njih ponudit će se građanima u najam.



tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Cacan/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
ushiurac
Offline
Ukupno postova: 61
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 1
Post Postano: 23.05.2015. 20:52 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Samo me zanima koja budala je odobrila gradnju stanova preko puta tvornice,nikakvo čudo što se stanovi ne prodaju kada je lokacija užasna.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
milo_moje
Offline
Ukupno postova: 2875
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 24.05.2015. 18:26 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

mene isto ubija taj miris od saponije, također izlazak na cestu sa autom možeš samo lijevo, jer je puna dvostruka (ako ne promjene)

_________________
Život je teška škola, prvo ti da test, pa onda lekciju!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Layout,daily
Offline
Avatar

Ukupno postova: 5
Spol: Muško Muško
Post Postano: 27.05.2015. 22:37 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Izlazak nije lijevo već desno! Lijevo se ne smije jer su dvije pune linije!
A stanovi se ne prodaju ne zbog lokacije, koja nije loša uopće, btw! Pogledaj hrpu kuća i zgrada građenih puno prije uz ili okolo Saponije i nitko se ne buni za "miris iz Saponie"
Proučite malo uvjete za kupovinu POS stanova pa će vam biti jasno zašto nema kupaca. Malo tko može uz kredit za stan dati još i 15% učešća na cijenu stana pa da ostvari povoljnu kamatu od 2,9% na 30 godina!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: