Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Vodovod Osijek planira obnovu vodoopskrbne mreže u Donjem gradu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.05.2015. 12:44 
Naslov:  Vodovod Osijek planira obnovu vodoopskrbne mreže u Donjem gradu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Vodovod Osijek ovih dana predao je svu potrebnu dokumentaciju za natječaj Hrvatskih voda za obnovu vodoopskrbne mreže u Donjem gradu.

Radi se o projektu „teškom“ 40 milijuna kuna čiji je glavni cilj zamjena postojećih salonitnih cijevi koje su zastarjele i ne odgovaraju suvremenim standardima vodoopskrbe.

Projekt uključuje obnovu vodoopskrbne mreže u pet donjogradskih ulica: u Banovoj, Kišpatićevoj, Lađarskoj, Crkvenoj i Cvjetkovoj ulici. Zamjena cijevi planira se i u dijelu Višnjevca, a radovi će obuhvatiti i sanaciju pločnika i ceste.

Na projektu se radilo dosta dugo i to u priličnoj tajnosti. Pripremljena je cjelokupna dokumentacija, ishodovane su sve građevinske dozvole i s projektom se može početi odmah čim stignu sredstva, tvrde u Vodovodu, ali također dodaju kako nema jamstava da će projekt biti odobren. Ukoliko Vodovod ipak dobije taj novac, cijeli projekt morat će dovršiti do kraja 2016. godine što neće biti lak zadatak uzimajući u obzir složenost i opseg poslova. No, u Vodovodu su uvjereni kako će taj rok ispoštovati.

Inače, natječaj Hrvatskih voda otvoren je do 29. svibnja a nakon toga će se znati hoće li Vodovod Osijek u kratkom vremenu nakon početka radova na „Projektu Osijek“, projektu poboljšanja vodokomunalne infrastrukture grada vrijednom 72,5 milijuna eura, dobiti sredstva za još jedan kapitalan projekt.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Cacan/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: