Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



ORaH: "I što nije zabranjeno često može biti nepošteno"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65786
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.05.2015. 8:43 
Naslov:  ORaH: "I što nije zabranjeno često može biti nepošteno"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Još za svoga života slavni starogrčki filozof Aristotel je zaključio da „i što nije zabranjeno često može biti nepošteno“. Više od dvije tisuće godina je trebalo da ta izjava u potpunosti saživi u određenim segmentima hrvatskog društva, a napose među političkom elitom. Svjedoci smo da se velika većina natječaja za radna mjesta namješta za podobne, a ne sposobne i obrazovane, a kao rezultat imamo sve raširenije siromaštvo, masovno iseljavanje mladih koji su naivno vjerovali da će završetkom obrazovanja imati jednake šanse, ali i progon onih koji se usude progovoriti o tom problemu.

Stoga Gradska organizacija ORaH-a Osijek u potpunosti podržava ideju da sve hrvatske parlamentarne stranke objave strukturu svojih članova prema radnom statusu (broj zaposlenih, nezaposlenih, umirovljenika, ostalih), što bi bila svojevrsna legitimacija svake stranke, te bi birači nakon izbora stekli realnu sliku o tome kome je u interesu „uhljebljivanje“ članova, a koja stranka se želi na pravi način pozabaviti problemima od općeg interesa.

Stranka Održivi razvoj Hrvatske (ORaH) od svog osnutka zagovara jednakopravnost i pravičnost u svim segmentima društva, što je vidljivo iz niza predstavljenih politika i prepoznato od strane građana. Zalagat ćemo se da stručnost i kompetencije dođu u prvi plan prilikom zapošljavanja, uz jednake šanse svima, neovisno o pripadnosti bilo kojoj političkoj opciji, a što će uskoro biti prezentirano i kroz predstavljanje ORaH-ove Politike suzbijanja korupcije.



Tekst: Mladen Čabarkapa, povjerenik GO Osijek.
Foto: Tajana Maroši, Glasnogovornica regije Istok

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: