Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Aplikacija CityHub za prijavu komunalnih problema postala dostupna svima

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65789
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.05.2015. 13:08 
Naslov:  Aplikacija CityHub za prijavu komunalnih problema postala dostupna svima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jesenas smo pisali o besplatnoj aplikaciji CityHub koja objedinjuje gradske službe na jednom mjestu, a ujedno svakom građaninu Osijeka s pametnim telefonom pogonjenim Androidom ili iOS-om pruža mogućnost da brzo i jednostavno prijavi uočene probleme i kvarove na javnim površinama, parkiralištima, prometnicama, javnoj rasvjeti ili komunalnoj opremi.

Nakon nekoliko mjeseci testiranja, aplikacija koju je razvila tvrtka Betaware postala je dostupna svima. Zamišljena je na način da građani koji uoče neku nepravilnost pošalju opis problema i fotografiju preko aplikacije koristeći GPS za snimanje točne lokacije na kojoj je problem uočen. Prijava se šalje u cloud sustav gdje ju dežurni operater u gradskoj upravi zaprima te obavještava nadležnu službu o problemu sa zahtjevom za što hitniju intervenciju. Podatke o prijavi na svoj pametni telefon dobiva i komunalni redar koji je zadužen za taj dio grada, a građanin koji je problem prijavio dobit će povratnu informaciju o tome što je učinjeno.

KLIK: [Android app]
KLIK: [iPhone app]


Radi se o aplikaciji koja povezuje građane i komunalne službe u čiji je razvoj Grad uložio 60.000 kuna. No, ta bi se investicija brzo mogla isplatiti. Naime, aplikacija je već prevedena na engleski i njemački jezik, a radi se i na mađarskoj verziji. Pored četiri grada u Hrvatskoj gdje se aplikacija već koristi, postoji više gradova u zemlji i u drugim državama poput Njemačke ili Mađarske koji su zaintereseirani za aplikaciju i platit će Gradu za njezinu implementaciju.

Nakon što završi implementacija prvog modula, očekuju se i moduli za booking gradskih sportskih objekata, citypassa - za ulaz u objekte i ustanove s plaćanjem, popis i karta biciklističkih staza, informacije o javnom prijevozu uživo, modul za primanje službenih obavijesti Grada i sl.








Tekst: M.M./Osijek031.com

Pročitajte i..
CityHub Osijek - mobilna aplikacija za 'čišći i ljepši' grad Osijek! [prijavite se za testiranje]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
ogic
Offline
Ukupno postova: 6
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.05.2015. 19:38 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

"Nakon nekoliko mjeseci testiranja, aplikacija koju je razvila tvrtka Betaware postala je dostupna svima."

Svima osim windows phone korisnicima

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: