Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Monitoring komaraca [Vijesti Osječke TV]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
OSTV
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2664
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.05.2015. 15:49 
Naslov:  Monitoring komaraca [Vijesti Osječke TV]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kao što je nezahvalno raditi vremenske prognoze za duže vremensko razdoblje, tako je i s onima za komarce, rečeno je na Odjelu za biologiju osječkog Sveučilišta u povodu predstavljanja novog načina borbe protiv komaraca. Svu odgovornost na sebe od ove godine preuzimaju znanstvenici koji će sustavno odrađivati monitoring i prognoze, prvenstveno ličinki, te na osnovu toga određivati vrijeme i mjesto tretiranja. Aktualna situacija je vrlo dobra. Za razliku od primjerice listopada prošle godine kada je metodom CDC klopki prebrojano 12 tisuća komaraca, prije tjedan dana bilo ih je samo 143. Legla u gradu još nisu aktivirana, no s obzirom da Osijeku uglavnom prijete oni šumski, odnosno poplavni komarci koji većinom dolaze iz Kopačkog rita, prvu najezdu možemo očekivati sljedećega tjedna, kada će uslijediti i tretiranje. Nažalost, novi program monitoringa ne provodi se na području Kopačkog rita, jer je potrebno ishodovati posebne dozvole.

U Vijestima Osječke televizije pogledajte i:

- vježba zaštite i spašavanja
- obiteljski centar u Vukovaru
- vrijedno arheološko nalazište



Osječka televizija - Vijesti, 19.05.2015.




Više informacija; Osječka televizija



Vijesti Osječke televizije možete svakodnevno pratiti na stranicama portala Osijek031.com.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
OS-man
Offline
Ukupno postova: 58
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.05.2015. 9:57 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

prema uputi na info ploči, skine mobilnu aplikaciju za čitanje QR kodova za 450.000 kn koja da gradonačelnik a presavije Ham i na svoj ''pametni'' telefon, znaš točno gdje ne trebaš ići PO KOMARCE

A I LIJEPO JE ZNATI DA ĆE oSIJEK SA SRBIJOM TRETIRATI KOMARCE, JER OSIJEK JE BAŠ NA GRANICI SA SRBIJOM ZA TIH 500000 KN.

MA ŠALAH I ALAH AQBAR.

ŠTO VRKIĆ I HAM MISLE DA SMO SVI BLESAVI? dati 500.000 kn za dijagrame razvoje komarca umjesto kupiti ribice koje jedu ličinke i poribiti sve vodene površine. Pa to je pranje novca a novinari su malo priglupi pa to ne razumiju.

mašakah i sl.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: