Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Socijalna samoposluga treba donatore!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.05.2015. 13:49 
Naslov:  Socijalna samoposluga treba donatore!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon podjele na otvorenju uoči Uskrsa, osječka je Socijalna samoposluga danas prvi puta korisnicima socijalnih iskaznica podijelila 300 paketa s prehrambenim proizvodima.

Još 300 paketa, za korisnike s prezimenima od N do Ž, planiraju podijeliti sutra. Pravo na pakete Socijalne samoposluge, na temelju socijalnih iskaznica, ostvarilo je 600 naših sugrađana. Potrebe su i veće, barem tisuću paketića- kaže predsjednica udruge Rijeka ljubavi Štefica Čučak, potrebno je i onima koji rade i koji ne rade, koji su blokirani, danas su svi u potrebi. Trude se,
ističe Čučak, barem jednom na mjesec dati osnovne prehrambene proizvode, da „ predahnu od kontejnera jer i tamo više ništa nema.“



Štefica Čučak poziva i nove donatore da pomognu u punjenju polica Socijalne samoposluge. Za sada su donatori udruzi Rijeka ljubavi uvijek isti, pridruži se i manji broj građana i dvije škole ali, zaključuje Čučak, ne možemo očekivati da djeca pune Socijalnu samoposlugu.







Tekst i foto: Monika Kralj/Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.05.2015. 9:23 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučer 20.svibnja 2015. Humanitarna udruga Rjeka ljubavi je uz prisustvo djelatnika Grada : gosp. Romana Kristića, gđe. Romane Kovačević i gradskog vijećnika gosp. Dragutina Medvidovića podijelila obiteljima i pojedincima u potrebi ( nosiocima socijalne iskaznice) 300 paketa sa prehrambenim proizvodima (13) vrijednosti 120,00 kn.

Anonimni donator donirao nam je tri tone krompira , a na radost socijalno ugrđženih obitelji tvrtka „VODOVOD“ nesebićno je ustupila svoje vozilo i prevezla krompir u Udrugu. Isto tako od jednog anonimnog donatora dobili smo četri gajbe jagoda koje smo podijelili majkama sa djecom koja su ih odmah i konzumirali.

Posebno smo se iznenadili donaciji naše sugrađanke Marije Henžek koja je bez obzira na današnju gužvu i podjeli paketa donijela u socijalnu samoposlugu 10 kg. šećera, 10 kg brašna, ulja i krupice.

Zahvaljujemo se Medijima koji su u velikom broju došli da zabilježe ovaj događa ji obavijeste javnost širom Hrvatske da smo ipak uz sve poteškoće,suze , boli i tugu koja vlada među našim sugrađanima uspjeli složiti 600 paketa sa osnovnim živežnim namirnicama.

Velika hvala našim donatorima bez kojih ova akcija ne bi uspjela: jedinom trgovačkom lancu“Konzumu „; tvrtki koja želi biti anonimna i stalno nam pomaže doniranjem svojih proizvoda; našem dragom gosp. Branku Ostoviću bez kojega neprolazi niti jedna veća humanitarna akcija; Gradu Osijeku s doniranih 10.000 kuna ( jednokratna pomoć socijalnoj samoposluzi); manjem broju naših sugrađana i dvijema školama ;jedinoj od političkih stranaka HDSSB-u i jednom gradskom vijećniku ( gosp. Medvidović) koji su u socijalnu samoposlugu donirali prehrambene proizvode. ..Očito je da mnogi naši sugrađani žive u velikom siromaštvu pa i gladi te sebojimo se da nedođe do eskalacije nemira na ulicama našega Grada. Da li je standard u Lijepoj našoj samo jedan obrok dnevno?, a oni koji ga imaju su „ sretnici „ dok ih večina nema ništa staviti na stol....stoga molimo i „preklinjemo“ da poslije ove podjele Svi oni koji su bili na otvaranju socijalne samoposluge u Osijeku otvore svoja srca , pokažu svoju humanost te ispune svoja obećanja ( posebno se to odnosi na političke stranke koje sa svojih toplih riječi trebaju prijeći na djela jer kad trebaju glasove na izborima traže mnogo od svoga naroda ali bi mu zauzvrat trebali i nešto dati!...jer dobro se dobrim vraća!




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
OS-man
Offline
Ukupno postova: 58
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.05.2015. 9:53 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

što ne stavite qr kod da se zna pa onda ->
prema uputi na info ploči, GLADAN skine mobilnu aplikaciju za čitanje QR kodova na svoj ''pametni'' telefon, I PROČITA ŠTO MU TREBA ZA JESTI.

samo posudite iphone od Denisa i Hama i gradonačelnika.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: