Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki Trg slobode nominiran za The Plan Award 2015.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.05.2015. 8:55 
Naslov:  Osječki Trg slobode nominiran za The Plan Award 2015.
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječki Trg slobode, čiji su autori arhitekti Predrag i Bruno Rechner, nominiran je za prestižnu nagradu The Plan Award 2015. za najljepši javni prostor.

Osječki projekt jedan je od čak 500 projekata iz cijelog svijeta koji konkuriraju za ovu nagradu, a koji će biti službeno predstavljeni na velikoj konferenciji arhitekata Perspective 2015. koja će se održati u Milanu.

Trg slobode nominiran je u kategoriji „Public Space“ u kojoj se, osim njih, nalazi još 16 projekata. Drugim riječima, osječki trg u ovom je trenutku jedan od 17 najljepših javnih prostora svijeta. Uz njihov projekt, u Milanu su nominirana još tri hrvatska arhitektonska ureda, svi iz Zagreba.

Inače, Rechnerovima je ovo peta nominacija za svjetsku arhitektonsku nagradu, a velik uspjeh imao je njihov projekt autobusnog kolodvora koji je osvojio brojne nagrade i bio izložen diljem svijeta. Njima će ova nominacija zasigurno biti veliko priznanje i poticaj za daljnji rad, a ujedno će biti i dobra promocija Osijeka u svijetu.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: "Webonje"

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.05.2015. 14:02 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pročitajte i ostale Facebook komentare

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
OS-man
Offline
Ukupno postova: 58
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.05.2015. 9:48 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ma ta hajde sami se prijavite s videom pa ste najbolji! A video financira grad. Što je tu lijepo? da li Kim il SUng pokraj wc-a, a pa to treba znati isprojektirati. Ne, ljepši je piš zid u svijetlećim bojama. Ou još bolje su ploče po kojima se gazi i pljucka a piše 1m2 rvacke zemlje. Ne najbolji je kim il sung s glavom od nekog drugog čovjeka on gazi u svijetlu budućnost. Prema autobusnom kolodvoru uginulom dinosauru od ne znanja projektiranja. Gle projektiraš autobusni kolodvor a dobiješ fitnessssss clubbbbb. To se mora ovjekovječiti nagradom. Ne jednom nego barem dvije.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: