Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



ORaH: Humanitarna malonogometna utakmica "Humane zvijezde Hrvatske malonogometne ekipe slijepih pojačani ekipom momčadi Osijek031"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65827
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.05.2015. 12:28 
Naslov:  ORaH: Humanitarna malonogometna utakmica "Humane zvijezde Hrvatske malonogometne ekipe slijepih
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sa ciljem osnivanja Regionalnog centra za autizam i pomoć udruzi "Dar" sinoć se u Sportskoj dvorani Zrinjevac u Osijeku odigrala Humanitarna malonogometna utakmica između Humanih zvijezda Hrvatske malonogometne ekipe slijepih pojačani ekipom momčadi Osijek031. Humane zvijezde s klupe predvodio legendarni osječki nogometaš Ivica Grnja, bili su Branko i Nino Tušek, Domagoj Malovan, Marko Babić, Goran Ljubojević, Miroslav Žitnjak, Antun Labak, Slaven Knezović “Grof”, Igor Tolić, Mario Kovačević, Tofko Dedić “Toti” i Ivo Smoje, publika je čak deset puta pljeskom popratila golove. Pobjedu rezultatom 7:3 odnijela je malonogometna ekipa slijepih u kojoj je igrao i ORaH-v europarlamentarac i potpredsjednik stranke Davor Škrlec.



Podršku ovom humanitarnom događaju dao i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić koji je zajedno s Ivanom Modrićem, državnim prvakom u karateu za osobe s invaliditetom do 16 godina, izveo početni udarac.



Udruga obitelji djece s autizmom ''Dar'' Osijek osnovana je 2006. godine i jedina je takva udruga na razini pet slavonskih županija. Krajem 2014. u organizaciji Udruge ''Od mene za tebe'' skupljena su sredstva za obnovu prostora Udruge u Vukovarskoj 216. Prostor je uz izniman trud obnovljen od temelja do krova te je time omogućen rad Udruge „Dar“' koja se financira isključivo donacijama i projektima. Takva bi se potreba trebala prepoznati i na nacionalnoj razini jer bi osnivanjem Centra u Osijeku bili rasterećeni postojeći Centri za autizam u Zagrebu, Splitu i Rijeci.



Kako sam navela u Slavoniji je registrirano 220 osoba s autizmom no pretpostavka je da ih ima oko 1800 s poremećajem iz autističnog spektra što jasno govori o potrebi za sustavnim i kvalitetnim rješavanjem odgovarajuće skrbi i obrazovanja. Osnivanjem regionalnog Centra za autizam stvorili bi se uvjeti za dijagnostiku, ranu intervenciju, rješavanje problema djece s autizmom vrtićkog i predškolskog uzrasta, rješavanje skrbi odraslih osoba s autizmom te osnivanje stacionarnog odjela za krizna stanja. Gradsko vijeće Grada Osijeka donijelo je 8. travnja ove godine Zaključak o pokretanju inicijative za osnivanje Regionalnog centra za autizam u Osijeku. Pokrenuta je i Građanska inicijativa ''Slavonija u borbi za izgradnju Centra za autizam u Osijeku'' koja poziva na suradnju Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku, Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku i Virovitičko-podravsku županiju i njihove gradove.



Politička stranka ORaH će nastaviti s akcijama pomoći udruzi "Dar" i u slijedećim mjesecima, sve do ostvarenja konačnog cilja, a to je Regionalni centar za autizam u Osijeku izjavio je Kazimir Cvrtila, član Glavnog foruma.

Tekst i foto: Tajana Maroši, Glasnogovornica regije Istok

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: