Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HNS: Višak županijskog novca preusmjeriti u nova zapošljavanja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65424
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.04.2015. 19:31 
Naslov:  HNS: Višak županijskog novca preusmjeriti u nova zapošljavanja
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

„Svi sutrašnji i budući amandmani Kluba vijećnika HNS-a bit će prvenstveno usmjereni prema projektima koji će povećati zaposlenost u Osječko-baranjskoj županiji. Novca ima, sada je samo stvar političke volje i dosljednosti vladajuće garniture koja se mora okrenuti rješavanju egzistencijalnih problema građana“, naglasio je na konferenciji za novinare uoči sjednice Županijske skupštine Osječko-baranjske županije predsjednik Kluba vijećnika HNS-a i čelnik županijske organizacije Stjepan Čuraj.

Podsjetio je na ovogodišnji rekordan proračun koji će novim rebalansom preći 416 milijuna kuna i naglasio kako od ovršenih sredstava prispjelih od države najveću korist moraju imati građani.

„Višak županijskog novca treba oplemeniti usmjeravanjem prema euroskim projektima gdje bi se u konačnici utrostručila dobit za sve građane Osječko-baranjske županije. Nažalost, usprkos brojnim HNS-ovim prijedlozima vezanim uz projekte gospodarsko-turističkog razvoja i povećanja socijalnih davanja za rodilje odnosno subvenciju srednjoškolskog prijevoza, nismo naišli na zeleno svijetlo županijskih vladajućih struktura“, napominje Čuraj.

U tom smjeru ići će i najava sutrašnjeg ponovnog traženja pismenog odgovora na koji vijećnici još uvijek čekaju, a tiče se povećanja županove plaće koja nije u skladu sa zakonom, najavio je županijski vijećnik HNS-a Vinko Ručević.

„Nevjerojatno je koliko su drugačiji kriteriji HDSSB-a kada je riječ o istoj stvari. Podsjećam koliko su se njihovi vijećnici u Gradskom vijeću grada Osijeka protivili povećanju gradonačelnikove plaće, a sada identičnu situaciju u Županijskoj skupštini nazivaju politikanstvom“, poručuje Ručević i poziva župana da odgovori na upućeno pitanje, osim ako nešto ne želi sakriti od javnosti.

„HNS se izričito protivi politikanstvu i licemjerju“, zaključuje Ručević.

Na koncu, HNS-ov županijski vijećnik Vlado Koren osvrnuo se na odluku županijske skupštine o spajanju ljekarni izražavajući izričito protivljenje HNS-a uz zahtjev na vraćanje dosadašnjeg statusa ljekarni.

„Takva odluka ne može se donijeti bez Radničkog vijeća , a u ovom slučaju mišljenje zaposlenika nismo ni čuli ni vidjeli“, argumentirao je Koren HNS-ove razloge protiv.



Tekst i foto: Predsjednik ŽO HNS-a OBŽ Stjepan Čuraj

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: