Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Čak 615 "Schumachera" uhvaćeno na novom dijelu južne obilaznice!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.04.2015. 13:04 
Naslov:  Čak 615 "Schumachera" uhvaćeno na novom dijelu južne obilaznice!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U razdoblju od prosinca do travnja ove godine na novom, sedam kilometara dugom četverotračnom dijelu južne obilaznice od čvorišta autoceste Slavonika do Ulice svetog Leopolda Bogdana Mandića, policija je „ukebala“ čak 615 prebrzih vozača!

Od tog broja, 55 „Schumachera“ bili su stranci koji su južnu obilaznicu zamijenili za pistu za vožnju Formule 1. Apsolutni rekorder, barem za sada, je 22-godišnji državljanin BiH koji je svojim Mercedesom upravljao brzinom od 220 kilometara na sat.

Situacija nije mnogo bolja ni u samom gradu. Tako je prometna policija PU osječko-baranjske prošle godine na području samog grada kaznila 1873 vozača zbog prebrze vožnje. Najbolji je „ulov“ prebrzih vozača bio na Vinkovačkoj cesti (224) i na Vukovarskoj cesti (10). Rekorder u brzini vožnje je vozač koji je prošle godine u Ulici Matije Gupca vozio 124 km/h. Naravno, on je rekorder samo među uhvaćenima, jer neke gradske ulice, poput Vukovarske ili Strossmayerove, u noćnim satima vikendom često nalikuju na ulice Los Angelesa iz filma „Brzi i žestoki“.

Jedno od rješenja kojim se planira obuzdati ovaj zabrinjavajući trend je i postavljanje kamera za nadzor brzine na području cijele Osječko-baranjske županije, no iako smo o tome pisali još prije nekoliko mjeseci, još se ne zna kada će taj sustav profunkcionirati. Do tada, policija se i dalje služi „sačekušama“, laserima i presretačima i na taj način hvata one koji su obilaznice oko Osijeka, kao i neke gradske ulice, očito zamijenili za avionske piste.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Cacan/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.04.2015. 14:26 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pročitajte i ostale Facebook komentare

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: