Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dječje kazalište Branka Mihaljevića: Predstava "Vrijeme za bajku"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65446
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.04.2015. 9:42 
Naslov:  Dječje kazalište Branka Mihaljevića: Predstava "Vrijeme za bajku"
29.04.2015. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U srijedu, 29. travnja 2015., s početkom u 18 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića izvode predstavu "Vrijeme za bajku". Svečanu obnovu upriličili smo u povodu obilježavanja 30. obljetnice umjetničkog rada našeg glumca Tihomira Grljušića. Tekst je napisao Jiří Středa, a za obnovu je zadužena naša Zvjezdana Bučanin. U predstavi igraju Zvjezdana Bučanin i Tihomir Grljušić. Predstava je u premijerno izvedena 1986. godine, u režiji Đorđa Rusića, scenograf i kostimograf je Imre Kočiš, glazbu je skladao Otmar Hegeduš, a lutke i maske izradio je Gjula Hajnal. Obnovljena je 1991. a Dječje kazalište Branka Mihaljevića izvodilo ju je s velikim uspjehom, osim na svojoj pozorinici, na mnogim gostovanjima za djecu s ratom stradalih područja u zemlji i inozemstvu.

Troje naših glumaca ove, 2015. godine obilježit će 30. godina umjetničkog rada: Lidija Helajz, Đorđe Dukić i Tihomir Grljušić. Godinu ovih lijepih obljetnica započinjemo obilježavanjem Tihomirovog jubileja upravo svečanom obnovom predstave Vrijeme za bajku.

"U životu ništa nije slučajno, pa ni izbor predstave Vrijeme za bajku za obilježavanje 30 godina rada u našem Kazalištu. Kao što je napisao Ljubomir Stanojević u Kazalištu su se susreli Dječak i Djevojčica i ispričali, odnosno odigrali svoje igre za vas. Tako je i Tihomir Grljušić gotovo kao dječak došao u vaše i naše Kazalište i odigrao za sebe i za vas bezbrojne, predivne uloge. Vrijeme za bajku je predstava koja ima, za njega, a i za nas u Kazalištu posebno značenje jer smo s njom 90-tih godina uveseljavali brojne osječke mališane koji su silom prilika bili daleko od svojih domova. Izvodili smo Vrijeme za bajku i poslije toga no onda su došle nove predstave, nove uloge... Možda je upravo sada trenutak da se Dječak i Djevojčica ponovno nađu u istim ulogama u istom Kazalištu, samo 30 godina poslije. Našem kolegi Tihomiru želimo još mnogo uloga koje će njemu, a i vama biti drage." Jasminka Mesarić

Čestitamo od srca našem Tihomiru Grljušiću, a predstavu ćemo do kraja sezone 2014./2015. igrati za djecu iz vrtića i osnovnih škola naše regije.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: