Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ni ove godine ništa od temeljite rekonstrukcije osječke Kopike

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65697
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.04.2015. 12:52 
Naslov:  Ni ove godine ništa od temeljite rekonstrukcije osječke Kopike
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Teška financijska situacija u gradskoj blagajni koja sve više podsjeća na blagajnu u cvjećarnici grupe TNT, kresanje svih troškova i stezanje kaiša gdje god je to moguće negativno će se odraziti i na uređenje popularnog osječkog kupališta Copacabana.

Naime, već godinama se najavljuje sveobuhvatna rekonstrukcija derutnog i dotrajalog kupališnog kompleksa Copacabana, uključujući temeljitu rekonstrukciju bazena, filtarnice i vodovodnih instalacija, i uvijek se početak radova najavljuje za „sljedeću sezonu“, no kada ta sezona zakuca na vrata, odrade se samo najnužniji radovi kako bi bazeni i drugi sadržaji bili otvoreni za kupače.

Tako će biti i ove godine. Novca jednostavno nema tako da djelatnici Športskih objekata kreću u pripreme za predstojeću sezonu nakon što im je Grad obećao kako će se rebalansom proračuna osigurati sredstva da kupalište funkcionira najbolje što se može u danim uvjetima.

Pripremaju se i neki novi sadržaji poput plutajućeg tobogana, igrališta za košarku te sjenila jer se mnogi posjetitelji žale upravo na nedostatak hladovine. Uz bazene će se i ove sezone osigurati spasioci, čuvari, medicinska sestra, redari te razni ugostiteljski sadržaji.

Loša je vijest što bi ove godine vrlo vjerojatno moglo doći do korekcije cijene ulaznica, što je eufemizam za poskupljenje. U Športskim objektima još se razgovara o tome kolika će ta „korekcija“ biti, a za sada se zna samo to da karnet ulaznice neće poskupiti, odnosno odrasli će i ove godine deset ulaznica plaćati 50 kuna, a mladi 20 kuna.

Pitanje je i kakvo će vrijeme biti ove godine jer je prošle godine sezonu obilježilo mnogo kišnih dana što je dovelo do smanjenja broja kupača za otprilike 30%. Lijepo vrijeme u kombinaciji sa slabijom platežnom moći Osječana zbog čega su mnogi prisiljeni odustati od odlaska na more moglo bi privući više posjetitelja na ovo popularno gradsko kupalište, dok će temeljita obnova morati pričekati neka bolja vremena. Možda „sljedeće sezone“?





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Dino Spaić, Cacan/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65697
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.04.2015. 12:57 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pročitajte i ostale Facebook komentare

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: