Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dječje kazalište Branka Mihaljevića: Predstava "Crveno burence"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65733
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.04.2015. 13:15 
Naslov:  Dječje kazalište Branka Mihaljevića: Predstava "Crveno burence"
25.04.2015. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pozivaju velike i male gledatelje na popularnu subotu u Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku. Ove subote, 25. travnja u 18 sati možete pogledati predstavu Dramskog studija Crveno burence nagrađenu na 17. susretu profesionalno vođenih kazališta HC Assitej u Bjelovaru. Cijena ulaznice je samo 10 kuna. Za ovu su predstavu voditeljice Dramskog studija Lidija Helajz i Areta Ćurković dobile nagradu Zvjezdana Ladika za najkvalitetniji pedagoški rad. Redateljica je Lidija Helajz, asistentica redateljice Areta Ćurković, obje potpisuju i izbor scenografije, kostima i glazbe. Riječ je o predstavi koja je bila dijelom Godišnje produkcije Dramskog studija 2014. godine, a tekst za predstavu Crveno burence osmislili su polaznici uz stručno vodstvo na zadane improvizacije voditeljice Lidije Helajz koja potpisuje i režiju predstave. U predstavi igraju Lucija Murković, Filip Čizmadija / David Gašo / Domagoj Rupnik, Ivan Đapić, Petra Pavlović, Ela Šeri / Britta Moro, Marko Špoljarić, Lorena Ilić, Leon Čizmadija, Ivan Ravlić, David Uranjek, David Đorđijevski, Domagoj Pintarić, Matea Nikolić, Jan Dukić, Jakov Vismeg, Jona Zupković, Helena Vlaškovac, Karla Leinweber, Lota Ljubičić.

Ukratko o predstavi:
"Crveno burence" je predstava metaforičkog naslova koja se odnosi na emocije koje pogađaju, 'poljuljaju' nečije samopouzdanje, a da pritom ne dobivamo konkretan odgovor, iako se može naslutiti gdje i kako započinju problemi. Ljudi, karakteri, događaji... to je ono što nas svakodnevno okružje, obilježava i čini boljim ili lošijim osobama. Sve je promjenjivo, luckasto i kao igra i ako tomu pristupimo s osmjehom, mudrije idemo kroz život. Baš tako nastaje naša predstava "Crveno burence" - promatrajući ljude, događaje i karaktere. Propitkuje međusobne odnose djece i roditelja, odnose mlađe i starije djece u svakodnevnom okruženju škole, te odnose s nastavnicima. Predstava ne daje odgovore, nego potiče na razmišljanje i postavlja pitanja kroz kazališnu igru sudionika.

U nedjelju, 26. travnja i ponedjeljak 27. travnja Kazalište gostuje u Čakovcu gdje će izvesti našu višestruko nagrađenu predstavu Deveta ovčica. Riječ je o tekstu nastalom prema istoimenoj slikovnici poznate hrvatske spisateljice Sivlije Šesto, a u režiji Ljudmile Fedorove. Za likovnost predstave (scenografiju i lutke) bila je zadužena Natalia Burnos dok je glazbu skladao Zadranin Tomislav Pehar. U predstavi igraju Edi Ćelić, Lidija Kraljić, Ivica Lučić i Inga Šarić. Izvrsnost predstave potvrđena je i brojnim nagradama: na 47. PIF-u osvojila dvije nagrade: ravnatelj Kazališta i glumac Ivica Lučić nagrađen je za najbolju animaciju u predstavi, a posebnu nagradu dobila je predstava ‘Deveta ovčica’ “za suodnos stvarnosti, lutke i djeteta". Deveta ovčica osvojila je još četiri nagrade i na 17. susretu profesionalnih kazališta HC Assitej u Čakovcu: nagradu za najbolju predstavu u cjelini, nagradu za najbolju režiju, nagradu za najbolju scensku glazbu i nagradu za najbolje kolektivno ostvarenje. Na 8. Festivalu Hrvatske drame u Mali Marulić u Splitu predstava je osvojila čak pet nagrada: nagradu za najbolju predstavu u cjelini, redateljica Ljudmila Fedorova dobila je nagrade za najbolju režiju i za najbolju dramatizaciju, Edi Ćelić za najbolju mušku ulogu, a Dječji žiri također je Devetu ovčicu ocijenio najboljom predstavom na Festivalu.

Predstave u Centru za kulturu u Čakovcu u igramo u nedjelju, 26. travnja u 16 sati i u ponedjeljak 27. travnja u 10 sati.

Nakon predstave u Čakovcu jurimo za Slatinu gdje ćemo u Pučkom otvorenom učilištu ponovno izvesti Devetu ovčicu s početkom u 18 sati.




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: