Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U gradu još 200-tinjak stanova u postupku povrata oduzete imovine

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65667
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.04.2015. 13:32 
Naslov:  U gradu još 200-tinjak stanova u postupku povrata oduzete imovine
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prije nekoliko dana Grad je raspisao javni poziv za prikupljanje ponuda radi kupnje 18 stanova na području grada Osijeka koji će biti dodijeljeni u najam osobama s liste za dodjelu gradskih stanova.

Ne samo što je riječ o novom modelu zbrinjavanja određenog broja osoba sa sve duljeg popisa potrebitih, već je Grad u natječaju uvjetovao da se stan ne smije nalaziti u stambenoj zgradi starijoj od 40 godina, odnosno da se ne smije nalaziti u suterenu ili u podrumu te da mora biti u dobrom stanju i useljiv.

Razlog tom novom modelu stambenog zbrinjavanja je činjenica što je u Osijeku evidentirano 49 neuvjetnih praznih gradskih stanova. To su stanovi kod kojih vlasničko-pravni status još uvijek nije riješen, a njihovo je stanje izuzetno loše, nalaze se u objektima starijim od stotinu godina, narušena im je statika, vlažni su i neuvjetni za useljenje.

Grad tim stanovima upravlja ali nema interes ni mogućnost za njihovu adaptaciju, u njih ne može ulagati i osposobljavati ih, jer nisu u vlasništvu Grada i tako će ostati do rješenja imovinskopravnih odnosa. A to će trajati godinama, u nekim slučajevima i desetljećima. Inače, u gradu ukupno postoji 200-tinjak stanova koji su u postupku povrata oduzete imovine, no nisu svi u derutnom stanju poput onih 49.

U Osijeku je trenutačno u funkciji 762 gradska stana u najmu, a prošle godine Grad je stambeno zbrinuo ukupno 62 obitelji, od kojih 43 kroz kolektivno zbrinjavanje u Umaškoj ulici.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Elena Sunček/Foto-arhiv031


Pročitajte i..
Grad raspisao javni poziv za kupnju 18 stanova na području Osijeka

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: