Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



KBC Osijek se uključuje u program "72 sata od dijagnoze do terapije"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.04.2015. 12:55 
Naslov:  KBC Osijek se uključuje u program "72 sata od dijagnoze do terapije"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

KBC Osijek od jučer je postao druga velika bolnica u Hrvatskoj u kojoj se provodi program “72 sata od dijagnoze do terapije”, slijedeći primjer zagrebačkog KBC-a Sestre milosrdnice gdje se program počeo provoditi prije dva dana.

Radi se o programu dijagnosticiranja i liječenja bolesti u najkraćem mogućem roku, a u KBC-u Osijek će se u prvom redu na taj način operirati karcinom dojke i karcinom debelog crijeva. Drugim riječima, pacijenti s rakom dojke i debelog crijeva bit će operirani u roku od tri dana.

Glavni razlog što su upravo ovi operativni zahvati ušli u program “72 sata” je taj što se u KBC-u Osijek svakog dana otkrije po jedan pacijent s rakom debelog crijeva i rakom dojke, a pomoglo je i to što je KBC Osijek pokazao organizacijsku spremnost za uvođenje tog programa.

Program „72 sata“ znači da se prvo postavlja pouzdana dijagnostika i kada se utvrdi postojanje karcinoma, u sljedeća 72 sata započinje liječenje koje kod 80% tumora znači kirurški zahvat. Tim se programom u ranoj fazi bolesnicima nudi učinkovito liječenje u istoj ustanovi gdje je postavljena osnovna dijagnoza, a bolesnik će uvijek imati mogućnost prihvatiti ponuđeno liječenje ili zatražiti drugo mišljenje u nekoj drugoj ustanovi. Obzirom da je brzina operacije po otkrivanju tumora često od krucijalne važnosti po zdravlje i život pacijenta, očekuje se da će program “72 sata” biti veoma uspješan.



Sljedeći tjedan ovaj program započinje i u Rijeci, a do kraja godine i u sedam drugih bolnica u Hrvatskoj.



Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Daniel Antunović, Goran Flauder/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: