Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



ORaH: Dan planeta Zemlje [2015.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65827
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.04.2015. 8:56 
Naslov:  ORaH: Dan planeta Zemlje [2015.]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osim upozoravanja svjetske javnosti na probleme okoliša i pozivanja političara na djelovanje, smisao obilježavanja Dana planete Zemlje je podizanje svijesti kod svakog pojedinog građanina o potrebi zaštite i očuvanja zdravog i čistog okoliša. Građane se želi potaknuti na ponovnu uspostavu kontakta s prirodom, te da postanu svjesni ekološke krize u kojoj se svijet danas nalazi.

Dan planete Zemlje, 22.travnja, 17:00 stranka ORaH će obilježiti simbolično sadnjom sadnice oraha u Osijeku na dječjem igralištu na Uskim njivama, ulica Kninska, Kutinska, Lipička kao naš polog za budućnost naše djece. Nastavak aktivnosti se očekuje oko 18 sati na Trgu Ante Starčevića gdje će članovi GO ORaH Osijek našim sugrađanima podijeliti sadnice ružmarina. Orah će posaditi i Gradska organizacija Slatina.

Isti dan u vremenu od 10-12 sati u Cehovskoj 1 u Požegi Gradska Organizacija ORaH Požega svojim sugrađanima podijeliti će sadnice maćuhica.

Gradska Organizacija ORaH Slavonski Brod u 16:30 na Trgu Ivane Brlić Mažuranić svojim sugrađanima podijeliti će sadnice maćuhica.

Tribina „Gospodarski potencijal održivog šumarstva“ će se održati dana 23.travnja 2015. godine (četvrtak), u prostorijama Gradske četvrti Gornji grad, Trg Lava Mirskog 1 u Osijeku, s početkom u 19:00 sati.



Tijekom rada prvog Hrvatskog ruralnog parlamenta koji je zasjedao proteklih dana u Belom Manastiru, prof.dr.sc. Davor Škrlec, ORaH-ov zastupnik u europskom parlamentu, pronašao je vremena kako bi sa svojim suradnicima i vodstvom ORaH-a Istočne regije posjetio Park prirode „Kopački rit“, istinski dragulj hrvatskog istoka, te kako bi se upoznao sa stanjem Parka i njegovih prirodnih resursa, kao i načinom gospodarenja i upravljanja.

Nakon zajedničkog obilaska parka i razgledavanja zoo-rezervata, eurozastupnik Škrlec se pohvalno izrazio o ukupnom stanju Parka prirode, te čestitao ravnatelju Opačiću na uspješnom vođenju „Kopačkog rita“. Naglasio je da je ovakav način gospodarenja hrvatskom parkovnom ustanovom svakako najbolji doprinos obilježavanju Dana planete Zemlje, te da zaštita hrvatske prirodne baštine nema alternativu.



Dan planeta Zemlje ne smije biti jedini dan kada mi u Hrvatskoj brinemo o našem okolišu i njegovom očuvanju, nego to trebamo činiti svaki dan tako da to postane naš način života, a ne samo povremena aktivnost kada se sjetimo da trebamo sačuvati naš okoliš za buduće generacije.



Tekst i foto: Tajana Maroši, dipl.iur/Glasnogovornica Regije Istok

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: