Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Početkom svibnja Grad potpisuje ugovore za ovogodišnje tretiranje komaraca

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.04.2015. 10:33 
Naslov:  Početkom svibnja Grad potpisuje ugovore za ovogodišnje tretiranje komaraca
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Početkom svibnja Grad bi trebao potpisati ugovore s novoizabranim izvođačima radova na tretiranju komaraca na području Osijeka.

Nakon što je završen javni natječaj za larvicidno i adulticidno tretiranje iz zemlje i zraka, od tri pristigle ponude najpovoljnijom je proglašena ona od strane četiri tvrtke s osječkog područja - Vetam, Asanator, Cosmosol i Sanitacija. Za adulticidno tretiranje iz zemlje i zraka najpovolniju ponudu dala je tvrtka Pestrid.

Četiri osječke tvrtke za larvicidno tretiranje sa zemlje tražile su 1,14 milijuna kuna bez PDV-a tijekom dvije godine, dok su za larvicidno tretiranje iz zraka u istom tom razdoblju tražili 2,19 milijuna kuna. Što se tiče adulticidnog tretiranja, tvrtka Pestrid za tretiranje sa zemlje tražila je 1,6 milijuna kuna plus 1,61 milijun kuna za tretiranje iz zraka. Ugovori s tvrtkama bit će potpisani nakon što prođu svi žalbeni rokovi.

Iako se Zavod za javno zdravstvo nije javio na natječaj, oni će prema Zakonu obavljati stručni nadzor, dok će Odjel za biologiju i dalje raditi monitoring jer je njihova ponuda bila jedina na natječaju za taj dio posla. Upravo je Odjel za biologiju u suradnji s tvrtkom Gekom iz Zagreba izradio novi softverski program monitoringa, suzbijanja i kontrole uspješnosti tretmana, što bi trebalo olakšati borbu protiv letećih krvopija.

Inače, gradske službe prate stanje na terenu i za sada nema ličinki komaraca jer je voda još prehladna, a temperatura nije dovoljno visoka za njihovo razmnožavanje i razvoj. Situaciju u odnosu na prošlu godinu olakšava i to što ove godine nema poplava, barem za sada.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Sonja Prica/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.04.2015. 11:39 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pročitajte i ostale Facebook komentare

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: