Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Uskoro će se riješiti prometne gužve na izlazu s Vijenca na Trpimirovu?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.04.2015. 10:49 
Naslov:  Uskoro će se riješiti prometne gužve na izlazu s Vijenca na Trpimirovu?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jedan od projekata o kojem se već godinama govori kako bi se riješio problem prometnih gužvi u gradu svakako je rekonstrukcija križanja Trpimirove ulice i ulaza u naselje Vijenac Ivana Meštrovića preko puta Srednjoškolskog igrališta.

Naime, Trpimirova ulica jedna je od najprometnijih gradskih prometnica te se nije lako uključiti na nju, posebice u vrijeme prometnih špica ujutro i poslijepodne. Osim automobila, treba voditi računa i o biciklistima i pješacima kojih je tamo također velik broj, a situacija se ne može riješiti kroz postojeću prometnu infrastrukturu.

Stoga je Grad ovih dana raspisao poziv za izradu elaborata za uređenje ceste, pješačkog prijelaza i biciklističke staze preko Trpimirove ulice na tom mjestu. Ideja je proširiti raskrižje tako da umjesto dosadašnja dva traka na cesti koja s Vijenca izlazi na Trpimirovu budu tri traka: jedan za uključivanje lijevo u Trpimirovu prema Vukovarskoj i jedan za skretanje desno prema mostu, dok treći prometni trak ostaje za skretanje iz Trpimirove u naselje.

Kada će taj projekt doista biti realiziran za sada je teško reći. Najprije se mora izraditi projektna dokumentacija, a tek potom se kreće u samu realizaciju. Stanovnici Vijenca nadaju se da će to biti što prije i očekuju da će se ovim rješenjem znatno ubrzati promet na tom križanju te smanjiti prometni čepovi.



Tekst: M.M./Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.04.2015. 17:05 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pročitajte i ostale Facebook komentare

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: