Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dječje kazalište Branka Mihaljevića: Predstava "Čelične magnolije"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.04.2015. 9:11 
Naslov:  Dječje kazalište Branka Mihaljevića: Predstava "Čelične magnolije"
08.05.2015. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dječje kazalište Branka Mihaljevića i Umjetnička akademija u Osijeku osmislili su Marijinim obrocima kazališnu predstavu „Čelične magnolije“ koja će se održati 8. svibnja 2015. s početkom u 19,00 sati.

Ulaznice po preporučenoj cijeni od 20 kuna mogu se nabaviti u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića ili upitom osječkim volonterima Marijinih obroka (barabangb[at]gmail[dot]com ili 091 1978 210).

Podržite ih i dođite pogledati zanimljivu priču o šest hrabrih žena.



Marijini obroci (Mary's Meals)
Skriveno: 
Globalni pokret Marijinih obroka započeo je 2002. godine s projektom prehrane za 200 djece u Malaviju. Danas Marijini obroci svakodnevno hrane preko 989 000 djece u 12 različitih zemalja diljem Afrike, Azije, Južne Amerike, Kariba i Istočne Europe.
Cijela udruga se održava volonterskim radom, a cilj je pružiti jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja jer se na taj način privlače kronično siromašna djeca da dolaze u školu gdje stječu potrebno obrazovanje koje im može poslužiti kao 'karta' za izlaz iz siromaštva.

Prosječno 120 kn dovoljno je da jedno dijete tijekom jedne školske godine svakodnevno dobiva Marijine obroke. Pazi se da tekući troškovi budu što je moguće manji pa volonteri i roditelji kuhaju i poslužuju hranu. Namirnice kojima se pripremaju obroci kupuju se od lokalnih proizvođača jer se time podupire lokalna ekonomiju te poštuje lokalna kulturu, a izbjegavaju dodatni troškovi transporta. Udruga se obvezala da se najmanje 93 lipe (dolara od svake donirane kune potroši na humanitarni rad. To postiže tako da se u svim aspektima organizacije oslanjamo na volontere, potičemo donacije u naturi i uslugama (npr. tisak promotivnih materijala), te da ne trošimo novac na ništa što nije apsolutno nužno.
I ova jednostavna ideja funkcionira.

Hrvatska udruga Marijini obroci, koja je osnovana prije 5 godina, danas već u 8 školskih kuhinja hrani više od 9000 djece.

Grad Osijek se također uključio u ove humanitarne akcije u prosincu 2012. te građani grada Osijeka i okolice svojim dobrovoljnim prilozima sponzoriraju školsku kuhinju u Liberiji koja nosi naziv Lady of Osijek. (Gospa osječka).

Ta škola ima 270 učenika od kojih je 140 dječaka i 130 djevojčica. Postoji 6 stalnih učionica u kojima predaje 6 učitelja. Škola ima igralište za nogomet i odbojku.
Inače siromašna djeca s ovog područja su često isuviše gladna da bi pohađala školu ili pomažu starijima u potrazi za hranom (voćem i ribom), pa čak i kad dođu u školu nisu u stanju koncentrirati se i učiti. Marijini obroci ne samo da hrane djecu već i omogućuju djeci da pohađaju nastavu i da se obrazuju jer ih jedino obrazovanje može osloboditi od siromaštva.

U školskoj kuhinji Lady of Osijek djeca dobivaju uglavnom obrok od riže i graška s umakom od povrća tri puta tjedno. Preostala dva dana dobivaju visoko hranjivu zobenu kašu. Time djeca dobivaju uravnoteženu ishranu koja uključuje lokalno uzgojene i priznate obroke, koji su nutritivno različiti. Lokalna zajednica predana je nabavi svježeg povrća, a Marijini obroci nabavljaju rižu, grašak i zobenu kašu.
Svaka škola u Liberiji u kojoj se dijele Marijini obroci radi na uzgajanju svog vrta kako bi naučila djecu poljoprivredi, dok istovremeno dobivaju svježe proizvode za nadopunu svakodnevnog školskog obroka.

Nakon traume posljednjih mjeseci uzrokovanih ebolom, djeca se vraćaju natrag u škole i ponovno se uspostavlja naš uobičajeni program prehrane u školi, a ne u domovima kako je neko vrijeme moralo biti.

Prema riječima Magnusa MacFarlanda-Barrowa, osnivača :
„Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez prekrasnih djela ljubavi koja primamo iz cijeloga svijeta od ljudi koji dijele našu viziju i koji nam pomažu da preobrazimo živote djece tako što im pomažemo da ostanu zdrava i potičemo ih da idu u školu.“

Posjetite nas na štandu Marijinih obroka ispred Kapucinske crkve u Osijeku subotom od 9.00 do 13.00 sati. Svi se zainteresirani volonteri mogu javiti na štand ili na e-mail: barabangb[at]gmail[dot]com




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: