Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO i VIDEO] 2020 mladih grlilo Tvrđu s porukom "Volimo Osijek!"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Foto 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 702
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.04.2015. 15:55 
Naslov:  [FOTO i VIDEO] 2020 mladih grlilo Tvrđu s porukom "Volimo Osijek!"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[18.4.2015.] [VIDEO] Novosadski srednjoškolci pružili podršku osječkoj kandidaturi za EPK


[17.4.2015.] Točno 2020 mladih, učenika pet srednjih škola iz Osijeka, danas (petak, 17. travnja) se, tridesetak minuta nakon 13 sati, uhvatilo za ruke i doslovce obgrlilo prekrasnu osječku povijesnu jezgru Tvrđu i time simbolično uputile poruku koja stane u dvije jednostavno i izravne riječi: "Volimo Osijek!"

Učinili su to u sklopu akcije Mladi za grad, organizirane pod pokroviteljstvom Grada Osijeka povodom današnje službene predaje kandidature Osijeka za naslov Europske prijestolnice kulture 2020. godine. Učenici pet srednjih škola smještenih na području Tvrđe i u njezinoj blizini – II. (jezične) gimnazije, III. (prirodoslovno-matematičke) gimnazije, Ekonomske i upravne škole, Strojarske tehničke škole te Elektrotehničke i prometne škole – prvo su se susreli na središnjem Trgu sv. Trojstva u Tvrđi, gdje im se obratio gradonačelnik Ivan Vrkić. "Vrlo je važno u ovim vremenima, u kojima dominiraju političari i ružne vijesti, iz Osijeka konačno uputiti lijepe i pozitivne poruke i slike. U tome nam se pridružio i Novi Sad, grad kandidat za naslov Europske prijestolnice kulture 2021. godine, čiji su srednjoškolci ispisali poruku podrške Osijeku. Na taj način smo poručili kako se na ovim prostorima može surađivati na ovako lijepim susjedskim projektima", kazao je Vrkić.



Galerija 031: Srednjoškolci zagrlili osječku Tvrđu
[Foto: Dalibor Bauernfrajnd][17.4.2015., Tvrđa]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)




Nakon toga su se sudionici akcije, vođeni svojim nastavnicima i koordinatorima, zaputili na sve četiri strane svijeta i ubrzo na nekoliko minuta formirali krug oko Tvrđe time simbolički "zagrlili" grad. Cijelo vrijeme vladalo je vedro i veselo raspoloženje, u skladu s glavnim ciljem organizatora. "Osijek 2020. projekt je koji ujedinjuje cijeli grad i širu regiju u zajedničkoj ideji, a poseban naglasak je na mladima i njihovom volonterskom potencijalu. Međutim, mi i izvan ove kandidature želimo pokazati sljedeće: postao ili ne postao Europska prijestolnica kulture 2020., Osijek je grad u kojemu mladi trebaju graditi svoju budućnost i realizirati ovakve i slične projekte, i to zato što vole ovaj grad i jer im on pruža niz mogućnosti", zaključio je jedan od koordinatora akcije.



Članovi Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“, okupili su se na Keju, kod Spomenika žrtvama racije, gdje su u rukama držali slova koja su složili u natpis „Novi Sad 2021“ i „Osijek 2020“. Riječ je o akciji, koju je organizirao Odbor za kandidaturu Novog Sada za Europsku prijestolnicu kulture, na taj način pružajući podršku Gradu Osijeku. Tim činom nastavljena je ugovorena suradnja između dva grada, koja će se nastaviti i ubuduće s ciljem uspješne realizacije oba projekta.



Osmijeh mladih i njihov entuzijazam jasno su pokazivali snažnu želju novih generacija da njihovi gradovi osvoje ove prestižne titule. Više informacija na stranici NoviSad2021.rs i na službenim Facebook stranici kandidature Novog Sada.





Teks: Agencija Luminis


Danas, 17. travnja 2015. godine u 13 sati povodom kandidature Osijeka za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine u Tvrđi se okupilo 2020 srednjoškolaca.

Učenici pet srednjih škola za cilj su imali simbolički zagrliti Tvrđu držanjem za ruke. Program je otvorio gradonačelnik, a dan završava uručenjem kandidature u 17 sati.

Ukoliko ste propustili okupljanje srednjoškolaca provjerite kako je bilo u našoj galeriji!




Najava 031: 2020 mladih u petak će grliti osječku Tvrđu

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65739
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.04.2015. 18:56 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pročitajte i ostale Facebook komentare

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: