Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Biciklisti "zaradili" 1.066 kazni u prva tri mjeseca ove godine

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.04.2015. 14:04 
Naslov:  Biciklisti "zaradili" 1.066 kazni u prva tri mjeseca ove godine
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tko kaže da osječka policija nije revna? PU osječko-baranjska upravo je izišla s podatkom kako je u prva tri mjeseca ove godine ispisano čak 1.066 kazni biciklistima, što je rezultat vrijedan divljenja posebice jer se odnosi na razdoblje kada je broj biciklista na prometnicama znatno manji nego inače.

To nije velik porast u usporedbi s prošlom godinom kada je ispisano 1.028 kazni, no u usporedbi sa situacijom od prije nekoliko godina kada je u istom razdoblju bilo tek nekoliko kazni, to je ogroman porast. Biciklisti ovu neuobičajenu policijsku revnost nazivaju policijskim terorom ili represijom.

Činjenica jest da se organiziraju brojne akcije usmjerene prema biciklistima. Također je činjenica da Osijek, unatoč određenim pomacima, još ima manjkavu biciklističku infrastrukturu i evidentne nelogičnosti poput situacije na nogostupu uz zgradu Eurodoma koji je nekoć bila biciklistička staza ali više je nema, a Grad nije uredio alternativni pravac Vukovarskoj ulici kako je obećano. To je i jedno od omiljenih mjesta za postavljanje policijske zasjede biciklistima.

S druge strane, ni vozači bicikala nisu nevinašca i rade velik broj prekršaja. Najčešći prekršaji su vožnja nogostupom ili cestom u ulici gdje postoji biciklistička staza, vožnja jednosmjernom ulicom u krivom smjeru, vožnja po obilježenom pješačkom prijelazu, upravljanje biciklom u alkoholiziranom stanju te upravljanje nepotpuno opremljenim i tehnički neispravnim biciklom.

Bet obzira zvali vi to policijskom revnošću ili policijskim terorom, uz dolazak proljeća i mnogo veći broj biciklista na ulicama treba očekivati i još veći broj ispisanih kazni. Najbolji način da izbjegnete udar po novčaniku je voziti tehnički ispravan bicikl te pridržavati se pravila ponašanja u prometu. A pomoglo bi i kada bi Grad poboljšao postojeću infrastrukturu i razriješio brojne nelogičnosti na biciklističkim stazama u gradu...





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Daniel Dobrosavljević/Foto-arhiv031


Pročitajte i..

Upute za pravilno ponašanje biciklista u prometu

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.04.2015. 18:54 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pročitajte i ostale Facebook komentare

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: