Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



ORaH: Humanitarna utakmica

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.04.2015. 17:56 
Naslov:  ORaH: Humanitarna utakmica
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dana 17. travnja 2015. u prostoru Udruge obitelji djece s autizmom '' Dar '' Osijek, Vukovarska 216, ORaH-ov europarlamentarac Davor Škrlec najavio je zanimljivo, zabavno događanje humanitarnog karaktera. Malonogometnu utakmicu koja će se održati 14.05.2015. u Sportskoj dvorani "Zrinjevac" u Osijeku.

ORaH se pridružio Humanim zvijezdama Hrvatske, Lionsima i Gradu Osijeku u prikupljanju sredstava koje bi trebale bar malo pomoći Udruzi '' Dar ''.

Uz Davora Škrleca biti će pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Romano Kristić, te predstavnici Lionsa Osijek i Humanih zvijezda Hrvatske.

Već neko vrijeme pratimo nastojanja Udruge '' Dar '' da podigne javnu svijest o problemima s kojom se susreću obitelji djece s autizmom. Kako smo protiv svakog oblika diskriminacije, zapostavljanja i '' stavljanja na čekanje '' zakonom zajamčenih ljudskih prava pružamo podršku i priključujemo se prikupljanju potpisa za gradnju Centra za autizam Osijek. Nedopustivo je da Osijek nema takav Centar; imaju ga Zagreb, Split i Rijeka. U čemu je problem? Zašto obitelji djece s autizmom, ovdje u Slavoniji, nemaju mogućnosti ostvariti prava za svoje dijete na ranu intervenciju, podršku u predškolskoj i školskoj dobi, biti im podrška pri zapošljavanju? Obećanja nisu dovoljna. Niti pokazati volju više nije dovoljno. Potrebno je početi raditi.



tekst i foto: Tajana Maroši, dip.iur Glasnogovornica Regije Istok i Rebecca Arambašić Regionalna voditeljica foruma za ljudska prava

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: