Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U blizini Tenje pronađene tri mine zaostale iz Domovinskog rata

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65675
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.04.2015. 13:22 
Naslov:  U blizini Tenje pronađene tri mine zaostale iz Domovinskog rata
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U više smo navrata proteklih mjeseci pisali o minama koje i dalje predstavljaju opasnost po stanovnike Osijeka i okolnih naselja, a najnoviji primjer „bliskog susreta treće vrste“ s minsko-eksplozivnim sredstvima dolazi nam iz Tenje gdje su ovaj tjedan pronađene čak tri mine.

Jedna je ručna bomba stara više od 60 godina, model RB-M 52 P3 koji se izrađivao u Srbiji za potrebe bivše JNA. Pronađena je u polju u produžetku Mirne ulice u Tenji. Pribrani građanin pozvao je policiju i pirotehničar je bombu odnio na naknadno uništenje.

Drugi se slučaj odigrao u srijedu u poslijepodnevnim satima na oranici u blizini Tenje kada je građanin obrađujući zemlju traktorom izorao protuoklopnu i protupješačku minu. Čovjek je odmah zaustavio traktor i pozvao policiju te je policijski pirotehničar odlučio kako su opasne za transport te ih je uništio na licu mjesta. Prava je sreća što nije došlo do aktiviranja tih mina.

Obzirom da su ovih dana u tijeku proljetni radovi na poljima, ovakvih susreta moglo bi biti još, stoga se građani ponovno upozoravaju da, ukoliko uoče bilo što sumnjivo, odmah o tome obavijeste policiju. Iako je većina poljoprivrednih površina na našem području razminirana, mina još uvijek ima i dalje predstavljaju opasnost. U pravilu, radi se o zaostalim bombama i minama iz Domovinskog rata kojih još uvijek ima dosta oko Osijeka jer je to područje nekadašnje prve crte bojišnice u Domovinskom ratu.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Cacan, Grandmother/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: