Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad će do ljeta postati gruntovni vlasnik Kulturnog centra?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.04.2015. 13:59 
Naslov:  Grad će do ljeta postati gruntovni vlasnik Kulturnog centra?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Mnogi se građani pitaju što se događa s objektom budućeg Kulturnog centra koji se nalazi odmah uz toranj Eurodoma. Zgrada veličine 5.072 kvadratna metra naizgled je dovršena, ali ne obavljaju se unutarnji radovi i neizvjesno je kada će zgrada biti stavljena u funkciju.

Razlog za čekanje je taj što je Grad tek prošlog mjeseca tvrtki Eurodom d.o.o. dostavio elaborat o etažiranju objekta što je temelj da se Kulturni centar gruntovno upiše kao vlasništvo Grada.

To je ujedno i glavni razlog zašto se s uređenjem prostora čeka. Sve dok predmetna nekretnina nije formalno u vlasništvu Grada, gradska uprava ne može tražiti nikakva sredstva za njezino uređenje. Očekuje se da će imovinskopravna procedura biti završena do ljeta, kada će Grad postati zakonski vlasnik ovog objekta.

Kada je riječ o iznosu potrebnom za uređenje KC-a, on za sada nije poznat, no novac neće biti malen. Naime, Kulturni centar je zamišljen kao polivalentan, multifunkcionalan prostor koji se sastoji iz tri dijela: velike kongresne/koncertne dvorane kapaciteta 450 mjesta, uredsko-izložbene etaže i prizemne polivalentne dvorane. Za potonja dva prostora neće biti potrebni veliki izdatci, no uređenje kongresne dvorane veličine 2200 m2 s velikom pozornicom i pratećim sadržajima (kvalitetna rasvjeta, audiotehnika, sustav za simultano prevođenje...) zahtijevat će velika sredstva.

Jedan od potencijalnih izvora na koji se svakako računa su i europski fondovi jer je Grad Kulturni centar naveo kao kulturnu infrastrukturu u svojoj prijavnici za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.



Tekst i foto: M.M./Osijek031.com

Pročitajte i..
Što će biti s Kulturnim centrom u Eurodomu? Do daljnjega - ništa!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: