Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



ORaH: "Sudska nagodbe između Grada Osijeka i Saubermacher AG i Strabag AG"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65831
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.04.2015. 8:55 
Naslov:  ORaH: "Sudska nagodbe između Grada Osijeka i Saubermacher AG i Strabag AG"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na 16. sjednici Gradskog vijeća Grada Osijeka održanoj dana 8. travnja 2015. Vijećnici su, između ostalog, raspravljali o prijedlogu Odluke o sklapanju Sudske nagodbe između Grada Osijeka i Saubermacher AG i Strabag AG, a u vezi nikada realiziranog regionalnog odlagališta otpada za istočnu Slavoniju. Nagodbu je Gradsko vijeće prihvatilo. I da je odluka bila drugačija, krajnji ishod bi bio isti – cijenu neprihvatljivih radnji pojedinaca u konačnici će platiti svi građani grada Osijeka.

Gradskoj organizaciji ORaH-a Osijek neshvatljiva je, i nadasve neprihvatljiva neučinkovitost institucija koje dopuštaju da, unatoč nizu predočenih dokaza, pojedinci koji su svojim nečasnim radnjama doveli do toga da će gradski proračun biti oštećen za nekoliko desetaka milijuna kuna do danas još nisu procesuirani.
Stranka Održivi razvoj Hrvatske od svog osnutka zagovara politiku osobne odgovornosti, po ugledu na demokratski uređene europske zemlje, gdje se, vidljivo iz niza primjera, i zbog zlouporabe u iznosu od nekoliko desetaka kuna iz moralnih razloga podnosi ostavka, a razumljivo, i odgovara za to. Nadamo se da će gradski vijećnici proučiti barem dio tih primjera prije nego slijedeći put račun nesavjesnih radnji pojedinca ispostave građanima grada Osijeka.

Tekst i foto: Gradska organizacija Osijek, Povjerenik Gradske organizacije - Mladen Čabarkapa

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: