Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GOGO: "Podržavamo osnivanje centra za autizam u Osijeku"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65832
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.04.2015. 9:39 
Naslov:  GOGO: "Podržavamo osnivanje centra za autizam u Osijeku"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Vijećnici i članovi Građanske opcije grada Osijeka prošli tjedan održali su sastanak s predstavnicima grupe roditelja djece s autizmom okupljenih u inicijativu "Slavonija u borbi za izgradnju Centra za autizam u Osijeku".

Roditelji su se organizirali u ovu inicijativu kako bi ukazali na činjenicu da u Osijeku niti drugdje na području Slavonije ne postoji Centar za autizam. GOGO vijećnici su iznimno razočarani što u Hrvatskoj postoje samo tri ovakva centra (Zagreb, Rijeka i Split), te smatraju kako je sustav socijalne skrbi ovim propustom nanio veliku štetu osobama s autizmom koje žive u Slavoniji, njih 221 evidentiranih, a procjene su da na području Slavonije živi još oko 1600 neevidentiranih osoba s navedenim poremećajem.

Inicijativa za osnivanje ovakvog centra u Osijeku mora krenuti iz gradske uprave, stoga GOGO očekuje od Gradonačelnika i njegovih suradnika da iniciraju postupak otvaranja ovakvog centra i aktivnije se uključe u borbu za Centar i organiziranje konkretne pomoći za osobe s poremećajima iz autističnog spektra.

Vijećnici i članovi GOGE podržavaju inicijativu roditelja za osnivanjem Centra za autizam. Na sastanku roditelja i vijećnika GOGE dogovorene su konkretne aktivnosti, a prva je danas održan sastanak vijećnika GOGE sa zamjenikom gradonačelnika Vladimirom Hamom.

Na sastanku su predstavljene trenutne aktivnosti i koraci koje je Grad Osijek poduzeo u cilju otvaranja Centra za autizam.

GOGO će sudjelovati na obilježavanju 2. travnja 2015. godine na Trgu Ante Starčevića u Osijeku, Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, koja se odvija pod motom "Danas šutim za autizam".

Pozivamo građane da podršku inicijativi za osnivanje Centra za autizam u Osijeku daju i potpisivanjem peticije putem linka:
ipetitions.com/petition/trazimo-izgradnju-centra-za-autizam-u-osijeku ili osobno, 02. travnja 2015. godine na Trgu Ante Starčevića u Osijeku, od 10 do 12 sati.

Tekst i foto: Vijećnici Građanske opcije grada Osijeka Miroslav Šimić i Miroslav Vanek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: