Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HDZ: "Očuvanje vrijednosti Domovinskoga rata u gradu Osijeku"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65827
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.04.2015. 11:45 
Naslov:  HDZ: "Očuvanje vrijednosti Domovinskoga rata u gradu Osijeku"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U utorak, 31. ožujka 2015. u Gradskoj četvrti Gornji grad održana je tribina „Očuvanje vrijednosti Domovinskoga rata u gradu Osijeku“ u organizaciji Mladeži HDZ-a grada Osijeka. Predavači su bili članovi Hrvatskog Časničkog Zbora, točnije general bojnik Vinko Vrbanac, brigadiri Marko Leko i Eduard Bakarec te pukovnik Željko Radanović.

„Izuzetno mi je drago da ste mlađe generacije odlučili educirati o tijeku Domovinskog rata u Osijeku, te nam tako prenijeti priču o herojskoj obrani naših branitelja. Na nama mladima je da očuvamo vrijednosti za koje ste nas zadužili i da se, kao i vi, spremno borimo za Hrvatsku, ali na svu sreću na drugačiji način.“, izjavio je na početku predavanja predsjednik Mladeži G.O. HDZ-a Osijek, g. Krešimir Radić.



Tribina je bila namijenjena mladim generacijama koje nisu u potpunosti upoznate sa
vrijednostima i tijekom Domovinskoga rata na našem području, kao i svim zainteresiranima. Cilj predavanja je bilo podizanje svijesti o važnosti naših branitelja te počecima naše domovine.



Okupljeni su imali priliku iz prve ruke upoznati se sa događajima koji su prethodili ratu, sa početkom agresije, kretanju agresora i samom tijeku obrane u gradu Osijeku. Najviše zanimanja mladi su iskazali po pitanju nesrazmjera vojne moći hrvatskih branitelja i vojske JNA. Kako bi im se približilo herojsko djelovanje mladih i starih dragovoljaca u ratu, povukle su se paralele po pitanju naoružanja i brojnosti pripadnika Hrvatske vojske i Jugoslavenske narodne armije.



„Početke obrane grada Osijeka činili su upravo članovi HDZ-a stoga jedna od zadaća HDZ-a grada Osijeka je promoviranje značaja i doprinosa Osijeka i osječkih branitelja u obrani i stvaranju slobodne Republike Hrvatske.“ naglasio je general bojnik Vinko Vrbanac.



Tribinu je obilježio velik odaziv mladih, kao i interes kroz postavljana pitanja nakon tribine te možemo zaključiti kako mladi još uvijek cijene herojske činove naših branitelja. Bitno je poznavati povijest kako bismo razumjeli sadašnjost i budućnost. U današnje vrijeme potrebno je okrenuti se budućnosti kako se ovakvi događaji i neslaganje među dvama susjednim nacijama nikada više ne ponove.

Prije samog održavanja tribine delegacija Mladeži HDZ-a, položila je vijenac i zapalila svijeću kod kapelice Kraljice mira u Osijeku u čast prvom poginulom hrvatskom branitelju Josipu Joviću, kao i svima koji su položili žrtvu na oltar domovine za našu slobodu i neovisnost. Vječna im hvala i slava!

Tekst i foto: Predsjednik Mladeži HDZ-a grada Osijeka Krešimir Radić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: