Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Medicinski fakultet iduće akademske godine dobiva dva nova studijska programa

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.03.2015. 15:47 
Naslov:  Medicinski fakultet iduće akademske godine dobiva dva nova studijska programa
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na danas održanoj 5. sjednici Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u akademskoj 2014./2015. godini članovi Senata su razmatrali i usvojili ukupno 33 točke, među kojima je najzanimljivija ustroj dva nova studijska programa na Medicinskom fakultetu.

Naime, već od iduće akademske 2015./2016. godine na Medicinskom fakultetu pokrenut će se preddiplomski sveučilišni studij Fizioterapija te poslijediplomski specijalistički studij Oftalmologija i optometrija. Ustroj novih studijskih programa u skladu je s glavnim ciljevima Sveučilišta, a to je obogaćivanje ponude studijskih programa na znanstveno-nastavnim sastavnicama i umjetničko-nastavnim sastavnicama u skladu sa zahtjevima tržišta. To je značajan iskorak jer će Medicinski fakultet na ovaj način podmiriti dio potreba za kadrovima tog profila na ovom području.

Nadalje, Senat je potvrdio izbor pet sveučilišnih nastavnika u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora, a to su: prof. dr. sc. Ninoslav Truhar iz znanstvenog područja Prirodnih znanosti, znanstvenog polja matematika na Odjelu za matematiku u Osijeku (trajno zvanje); prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić iz znanstvenog područja Humanističkih znanosti, znanstvenog polja filologija, znanstvene grane teorija i povijest književnosti na Umjetničkoj akademiji u Osijeku (trajno zvanje); prof. dr. sc. Stjepan Aračić iz znanstvenog područja Tehničkih znanosti, znanstvenog polja strojarstvo, znanstvene grane proizvodno strojarstvo na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu (trajno zvanje); prof. dr. sc. Goran Heffer iz znanstvenog područja Tehničkih znanosti, znanstvenog polja strojarstvo, znanstvene grane proizvodno strojarstvo na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku (prvi izbor) te prof. dr. sc. Antoaneta Klobučar iz znanstvenog područja Prirodnih znanosti, znanstvenog polja matematika na Odjelu za matematiku u Osijeku (prvi izbor). Također, potvrđen je izbor doc. dr. sc. Ivane Žužul, v. d. pročelnika Odjela za kulturologiju, za člana Senata.

Uz navedeno, Senat je prihvatio prijedlog Statuta Studentskog zbora Sveučilišta, prijedlog Pravilnika Centra za bibliografsko-dokumentacijsku građu o Josipu Jurju Strossmayeru i crkvenoj povijesti te prijedlog Odluke o ustrojstvu radnih mjesta Centra za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja. Prihvaćeni su i prijedlozi Godišnjeg obračuna Sveučilišta za 2014. godinu, zatim raspodjele sredstava Poslovnog fonda Sveučilišta za 2014. godinu, kao i prijedlog godišnjeg plana raspodjele sredstava Poslovnog fonda Sveučilišta za tekuću 2015. godinu. Na kraju, usvojeni su i prijedlozi proračuna Studentskog zbora Sveučilišta te financijski plan Odbora za sport, tjelesnu i zdravstvenu kulturu Sveučilišta, oba za 2015. godinu.



Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Cacan, Goran Flauder/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: