Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki pacijenti ponovno uhvaćeni u ralje kafkijanske birokracije

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.03.2015. 12:40 
Naslov:  Osječki pacijenti ponovno uhvaćeni u ralje kafkijanske birokracije
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Da živimo u državi birokratskih apsurda kakvu ni Franz Kafka ne bi mogao zamisliti, to je već odavno poznata stvar, kao i to da se svi ti apsurdi prelamaju preko leđa korisnika usluga, odnosno građana pokornih. Još jednom takvom primjeru svjedočimo ovih dana.

Naime, prošlog tjedna HZZO je sa svog šaltera vratio više pacijenata koji su došli ostvariti pravo na ortopedska pomagala jer su se tiskanice na kojima su u KBC-u pacijentima ispisali podatke o potrebnom pomagalu prestale koristiti i zamijenjene su novima. Naravno, između KBC-a i HZZO-a je nastao „šum u komunikaciji“, a ceh su po običaju platili bolesnici koji moraju ponovno u KBC po nove tiskanice.

Obje strane krive jedna drugu zbog ove situacije. Liječnici KBC-a ogorčeni su na HZZO zbog nedostatka komunikacije jer im nisu poslali nikakav dopis o promjenama, dok HZZO tvrdi kako su nove tiskanice stupile na snagu 28. veljače kao dio izmijenjenog Pravilnika o ortopedskim i drugim pomagalima te da je dužnost liječnika čitati Narodne novine i informirati se o svim izmjenama.

Bez obzira tko bio u pravu, ovo je još jedan primjer nepotrebnog rasipanja potrošnog materijala i novca poreznih obveznika. Naime, doznake se mijenjaju vrlo često, bar jednom godišnje, a stare se odmah proglašavaju nevažećima i bacaju. Ovoga puta kao razlog za mijenjanje doznaka navedeno je to što je HZZO, kao nositelj certifikata kvalitete, imao obavezu mijenjati sve tiskanice i na njima istaknuti oznaku certifikata.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Goran Flauder/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: