Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Odobrena izrada Master plana za učinkovitiju prometnu povezanost cijele županije

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66068
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.03.2015. 14:03 
Naslov:  Odobrena izrada Master plana za učinkovitiju prometnu povezanost cijele županije
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradonačelnici sedam gradova s područja Osječko-baranjske županije jučer su održali radni sastanak u županiji na kome je odobrena izrada projekta Master plana modernizacije javnog gradskog prometa putnika na području Osijeka i integracije s prigradskim i međugradskim prometom u gradovima na području županije.

Ocijenjeno je kako su neusklađenost gradskog prometa u Osijeku i nedostatak prometnih linija na području OBŽ-a neki od gorućih problema koji se ovim Master planom trebaju riješiti te olakšati putovanje kako u Osijeku, tako i među gradovima i prigradskim naseljima u županiji.

Projekt je vrijedan 4,7 milijuna kuna, a izrada Master plana povjerena je nositelju projekta, Regionalnoj razvojnoj agenciji. Izrada Master plana značit će bolje povezivanje ne samo cestovnog, nego i željezničkog, zračnog i riječnog prometa te dobra komunikacija i povezanost za putnike do najudaljenijih točaka u županiji.

Osim toga, Master plan će imati ključnu ulogu u aplikaciji projekata prema EU fondovima jer će to biti strateški dokument na temelju kojeg će gradovi i općine moći privlačiti sredstva i aplicirati buduće projekte iz područja prometa prema strukturnim fondovima.

Što se konkretno Osijeka tiče, Masterplan bi trebao utvrditi potrebe Grada poput nastavka gradnje tramvajske pruge od Zelenog polja do Juga 2 te uvođenje ekološki prihvatljivih i održivih oblika prometa poput električnih te autobusa na plin. Master plan spominje i izradu infrastrukture za punionicu električnih automobila kao i nastavak gradnje novih biciklističkih staza na području Grada i prigradskih naselja.



Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Josip Andračić - Antonov/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: