Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Sat za planet Zemlju 2015. [ugasimo svjetla]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65677
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.03.2015. 12:26 
Naslov:  Sat za planet Zemlju 2015. [ugasimo svjetla]
28.03.2015. 20:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Globalna akcija Sat za planet Zemlju, u svijetu poznata kao Earth Hour, ove godine preuzima na sebe najveći izazov do sada - borbu protiv klimatskih promjena. Deveto izdanje najveće WWF-ove svjetske kampanje obilježit će se diljem svijeta u subotu 28. ožujka 2015. u 20:30 sati po lokalnom vremenu, samo nekoliko mjeseci prije dogovorenog, dugo očekivanog globalnog klimatskog sporazuma. Sat za planet Zemlju obilježit će se na svih šest kontinenata, a svijet će se ujediniti pojedinačnim akcijama protiv klimatskih promjena.

Grad Osijek se uključio u globalnu akciju Sat za planetu Zemlju 2015. te će tom prigodom biti ugašena rasvjeta od 20:30 do 21:30 sati na Pješačkom mostu.

Tijekom cijele godine, WWF, organizator Sata za planet Zemlju, radi s građanima, vladama, donosiocima odluka te tvrtkama, kako bi osigurali napredak po pitanju klimatskih promjena u više od 120 zemalja. "Klimatske promjene nisu samo pitanje sata, to je pitanje naše generacije", rekao je Sudhanshu Sarronwala, predsjednik Upravnog odbora Earth Hour Global. „Sat za planet Zemlju je najveći svjetski pokret usredotočen na klimu. Svjetla će se ugasiti, ali akcija milijuna ljudi tijekom godine će potaknuti rješenja potrebna za promjenu klimatskih promjena“.

Najpoznatije svjetske znamenitosti ponovno će utonuti u mrak posljednje subote u ožujku, a sljedbenici akcije diljem svijeta koristit će ovaj pokret za promicanje rješenja klimatskih promjena. Iz ove akcije, razvila su se razna poticajna rješenja poput „Earth Hour“ bankovnih kredita koji podržavaju solarne instalacije za napajanje, „Earth Hour“ šuma kojima je cilj borba protiv krčenja šuma, te raznih projekata diljem svijeta koji podržavaju obnovljive izvore energije, razna obrazovanja i ekološki odgovorne poslovne prakse. Kroz prošlogodišnju kampanju, sudionici akcije Sat za planet Zemlju prikupili su sredstva za sadnju milijuna stabala, promicanja korištenja obnovljivih izvora energije te smanjenje emisije ugljičnog dioksida u tisućama škola diljem svijeta.






Pročitajte i..
Sat za planet Zemlju 2011. [ugasimo svjetla]
Sat za planet Zemlju 2012. [ugasimo svjetla]
Sat za planet Zemlju 2013. [ugasimo svjetla]
Sat za planet Zemlju 2014. [ugasimo svjetla]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: