Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO] Mnoštvo zanimljivih start-up projekata na otvorenju drugog Acceleration Boot Campa

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65785
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.03.2015. 8:44 
Naslov:  [FOTO] Mnoštvo zanimljivih start-up projekata na otvorenju drugog Acceleration Boot Campa
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sinoć je u bivšem Arheološkom muzeju otvoren drugi po redu Acceleration Boot Camp u Osijeku koji će trajati od 5. do 8. ožujka.

Acceleration Boot Camp pozdravnim riječima otvorili su osječko-baranjski župan Dragan Vulin i zamjenik osječkog gradonačelnika Vladimir Ham koji su naglasili važnost ovog okupljanja za grad i cijelu regiju jer potvrđuje Osijek kao predvodnika u sve brže rastućem IT sektoru u Hrvatskoj. Kao generalni partner kampa, Grad Osijek se ove godine aktivno uključio u poticanje start-upova izdvojivši 100.000 kn namijenjenih najboljim projektima.

Galerija 031: Acceleration Boot Camp Osijek [2015.] : Dan #1 - predstavljanje
[Foto: Cacan, Tomislav Šilovinac][5.3.2015.]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)

U središtu pozornosti prve večeri bilo je 19 odabranih start-up timova koji su predstavili svoje projekte koji variraju u širokom rasponu od internet i mobilnih aplikacija poput aplikacije za učenje stranih jezika ili za pronalaženje mjesta za parkiranje do opipljivih proizvoda poput katamarana na solarni pogon ili dizala za samostalan ulazak u vodu kupačima s invaliditetom.

Raspon ideja bio je doista širok, prezenteri zanimljivi i puni entuzijazma, a jedini ograničavajući faktor bilo je vrijeme. Svaki je sudionik imao na raspolaganju svega tri minute da predstavi svoju ideju, a štoperica u uglu pozornice nije imala milosti ni prema kome. Neki timovi nisu uspjeli do kraja predstaviti svoju ideju, ali imat će vremena to učiniti tijekom sljedeća tri dana kampa.

Kamp će uključiti i niz predavanja, radionica i okruglih stolova koje će moderirati domaći i strani poznati stručnjaci, a timovi će također dobiti savjete za unapređenje njihovog start-up projekta od strane 30 mentora iz zemlje i inozemstva. Svih 19 timova u utrci je za ulazak u četveromjesečni Akceleratorski program u Osijeku u sklopu Frank Accelerator Ventures od 16. ožujka do 16. srpnja 2015. gdje će, osim 60.000 kn početne investicije, dobiti i pravo na mentoriranje te korištenje preseed fonda od 7 milijuna kn koji kreće u ožujku pod kapom HAMAG-BICRO-a.



Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Cacan/Osijek031.com


Pročitajte i ..
Acceleration Boot Camp - Akceleratorski Poduzetnički Kamp Osijek [2015.]
Pogledajte koji projekti će se boriti za 600 000 kuna Acceleration Boot Campa Osijek 2015.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: