Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Branimir Glavaš je odveden u Remetinec

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65776
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.03.2015. 13:04 
Naslov:  Branimir Glavaš je odveden u Remetinec
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Branimir Glavaš priveden je u 11,20, a prolazeći do vozila kojim će ga policajci u civilu prevesti do zatvora u Remetincu poručio je kako sada pravnu bitku nastavljaju njegovi odvjetnici. Najavio je kako će svoj prosvjed protiv desetogodišnjih stalnih kršenja građanskih i ljudskih prava nastaviti štrajkom glađu.

Nije htio davati druge izjave, nego je uputio na priopćenje na njegovoj Facebook stranici u kojem stoj kako je ovo šesto uhićenje od strane hrvatskog pravosuđa, te kako se događa još jedan pravni presedan u njegovom, kako je naveo, desetgodišnjem političko-pravosudnom progonu.

"Kako sam i rekao kada sam se vratio u Hrvatsku, ne odustajem od borbe za dokazivanje svoje nevinosti i pred ovakvim politički instrumentaliziranim pravosuđem zbog svoje obitelji, svih građana Osijeka, Slavonije i Baranje i svih onih koji su sudjelovali u pravednom Domovinskom ratu kojim je stvorena i obranjena neovisna Hrvatska", stoji uz ostalo u njegovu priopćenju.

Otkako se doznalo da je sudsko vijeće Vrhovnog suda donijelo odluku o određivanju istražnog zatvora za Branimira Glavaša, u njegovom stanu su brojni prijetelji i suradnici, jutros su stigli i njegovi odvjetnici, a zgrada je okružena novinarskim ekipama.

Da će Glavaš u Remetinec, potvrdio je i zagrebački Županijski sud – rješenje Vrhovnog suda tamo je dostavljeno jučer kasno poslije podne. Odvjetnik Dražen Matijević na Glavaševu kućnu adresu stigao je rano jutros s ostalim suradnicima i prijateljima i kaže kako je ovo postupak pun presedana, a ovo je tek novi: „Prvi je presedan što državnoodvjetništvo diže optužnicu koja je u suprotnosti obvezujućoj deklaraciji Sabora. Drugi je da čovjeka koji tvrdi da je počinio više ubojstava prevodi u status krunskog svjedoka iako je to suprotno zakonu. Treći presedan jest da Županijski sud u Zagrebu ne priznaje Republiku Hrvatsku. A sad imate najnoviji presedan da se ide u zatvor na temelju nepravomoćne protuustavne presude“, nabraja Matijević. Tvrdi da Glavaševoj obrani nisu dostavljeni nikakvi dokumenti.

Vrhovni je sud u međuvremenu službeno objavio rješenje kojim je prihvatio žalbu državnoga odvjetnika te Branimiru Glavašu odredio istražni zatvor. "Prihvaća se žalba državnog odvjetnika, preinačuje se pobijano rješenje na način da se protiv optuženog Branimira Glavaša određuje istražni zatvor iz osnove u članku 123. stavku 2. Zakona o kaznenom postupku koji po ovom rješenju može trajati do pravomoćnog okončanja kaznenog postupka, ali ne dulje od kazne na koju je optuženi Branimir Glavaš nepravomoćno osuđen", stoji u rješenju Vrhovnog suda.
Vijest da je Vrhovni sud naložio policiji da Branimira Glavaša odvede u zatvor u Remetincu, sam je Glavaš u srijedu popodne objavio i komentirao na svojoj Facebook stranici te napisao kako spremno čeka policiju na kućnim vratima.

Je li takozvano curenje informacija i tajnost tek preventivna mjera da Glavaš ne bi otišao iz Hrvatske, pitali su okupljeni novinari Dražena Matijevića. „Ma, nije to ništa procurilo. Sve je to tempirano. Ne može ništa slučajno „procuriti“ s Vrhovnog suda. Može procuriti samo ono za što se otvori pipa da procuri“, slikovito odgovara Matijević. Čim bude imao potrebne dokumente, Glavašev odvjetnik najavljuje ustavnu tužbu.

Glavaš: "Neće me pokolebati"

Branimir Glavaš sinoć je na predizbornom skupu u Baranjskom Petrovom Selu za govornicom izjavio kako su mu nudili da nagodbu, da će mu se isplatiti odšteta od 2.500 eura i sudski troškovi, ali da je on to odbio. "Rekao sam da hoću presudu na kojoj će pisati da je Republika Hrvatska kriva, da je povrijedila moja ljudska, ustavna i međunarodna prava i da mi je dužna platiti odštetu od jednog jedinog eura. Ne zanima me nikakva novčana dobit, nego zakonitost i moralnost presude u Strasbourgu i da RH bude proglašena krivom", rekao je Glavaš koji je uvjeren da jučerašnja odluka Vrhovnog suda nije došla slučajno. "To je tempirano u vrijeme koje odgovara političkim elitama koje drmaju Hrvatskom i koje državu vode u krivom smjeru. Njima se treba suprotstaviti i reći da nećemo podržavati antinarodnu, antinacionalnu i antihrvatsku politiku kakvu se sada provodi u Hrvatskoj. I ovo uhićenje ima za cilj razbiti HDSSB, ali svi takvi suludi potezi neće proć", poručio je Glavaš i dodao kako je spreman i nakon pet godina dva mjeseca i dva dana koliko je već proveo u zatvoru, "u skladu s nalozima represivnog aparata RH uputiti se u Remetinec".





Tekst i foto: Radio Osijek

Pročitajte i..
Glavaš opet u pritvor?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
gladnikruha
Offline
Avatar

Ukupno postova: 213
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 05.03.2015. 13:06 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ovo je radostan dan za Osijek i Slavoniju ! Konačno je guja dolijala !

_________________
Ako još ima pravde, tada se nemam čega bojati. Ako je nema, znači da se boje oni koje hoće moju glavu.
Georges Danton
Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: 5  
lega imaš kunu
Offline
Ukupno postova: 225
Spol: Muško Muško
Post Postano: 05.03.2015. 13:22 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ratni zločinac, ratni profiter, mafijaš i uništavač Osječke privrede!

_________________
...jebala ga općina...
Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: 5  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65776
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.03.2015. 14:49 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Facebook komentari:

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: