Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Glavaš opet u pritvor?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.03.2015. 22:11 
Naslov:  Glavaš opet u pritvor?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Branimir Glavaš vraća se u zatvor. Prema neslužbenim, ali pouzdanim izvorima, Vrhovni sud prihvatio je žalbu zagrebačkoga Županijskog državnog odvjetništva i preinačio rješenje Županijskog suda te je ponovno odredio istražni zatvor za Glavaša.

Vrhovni sud naložio je policiji da Glavaša odvede u zatvor u Remetincu. Branimir Glavaš komentirao je ove neslužbene informacije na svojoj Facebook stranici te napisao kako spremno čeka policiju na kućnim vratima i odlazak u remetinečki zatvor. Međutim, kamere HTV-a zabilježile su večeras kako ulazi u automobil i odlazi na stranačko druženje u Baranjsko Petrovo Selo. Glavašev odvjetnik Dražen Matijević izjavio je večeras za Hrvatski radio i Hinu kako nije dobio nikakvu službenu obavijest o odluci Vrhovnoga suda, no da je uvjeren kako je ona istinita s obzirom na način na koji se pojavila u hrvatskoj javnosti. Ako je Vrhovni sud prihvatio žalbu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva i ako Glavaš zbog toga bude morao u pritvor, Matijević je najavio novu ustavnu tužbu zbog takve odluke.

Ustavni sud Republike Hrvatske 12. siječnja ukinuo je presudu Vrhovnog suda u slučajevima "garaža" i "selotejp" u kojima je Glavaš pravomoćno osuđen na osam godina zatvora zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. Od Vrhovnog suda Ustavni je sud zatražio da ponovi postupak kojim je potvrdio osuđujuću presudu zagrebačkoga Županijskog suda.

Nakon ukidanja pravomoćne presude na snazi je ostala nepravomoćna presuda kojom je bio osuđen na desetogodišnju kaznu zatvora te se, prema nekim tumačenjima, smatralo da Glavaš mora ponovno u istražni zatvor.

Glavašev odvjetnik Dražen Matijević tvrdio je tada da nema zakonske osnove za pritvaranje njegova branjenika jer je više od pet godina proveo u istražnom zatvoru. Od ukupno pet godina i četiri mjeseca, Glavaš je u mostarskom zatvoru bio četiri godine, a preostali dio kazne odslužio je u Sarajevu i Zenici.

Branimir Glavaš nedostupan nam je za komentar. Na svojem profilu na Facebooku objavio je kako mu informacija nije službeno priopćena, nego ju je doznao od novinara.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST BRANIMIR GLAVAŠ UPUTIO JE PUTEM FACEBOOKA
"Obavještavam hrvatsku javnost kako mi je novinar Jutarnjeg lista Željko Petrušić u 16:30h dojavio da su mu njegovi provjereni izvori iz pravosudnih krugova na Vrhovnom sudu RH prokazali kako je protiv mene danas tijekom prijepodneva na zatvorenoj sjednici sudskog vijeća VS RH donesena odluka kojom se preinačuje rješenje Županijskog suda u Zagrebu od 6. veljače 2015. godine kojim je odbijen prijedlog ŽDO-a Zagreb za određivanje istražnog zatvora (meni) te mi se današnjim rješenjem Vrhovnog suda RH određuje (obligatorni) pritvor. O istom još nisam službeno obaviješten, a ukoliko je informacija točna očekujem dolazak policije svakog trenutka na vrata kako bi me priveli u remetinečki zatvor.

Prema informacijama koje sam naknadno saznao, informaciju je gospodinu Petrušić dojavila prijateljica druga Milorada Pupovca, novinarka Jutarnjeg lista gospođa Slavica Lukić.

Zahvaljujem gospodinu Petrušiću, novinaru Jutarnjeg lista na odavanju strogo povjerljive informacije, a koju mi je prenio iz svojih doušničkih izvora sa VS RH.
U Osijeku 4. ožujka. 2015., 18:50h"






Tekst: Davor Lončarić/HRT web

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
more456
Offline
Ukupno postova: 199
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.03.2015. 9:13 
Naslov:  Re: Glavaš opet u pritvor?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ne znam zašto je Glavaš otkucao svog doušnika Željka Petrušića?
Bit će interesantno pratiti hoće li ga gđa. Jasna Omejac opet pustiti na slobodu?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
gladnikruha
Offline
Avatar

Ukupno postova: 213
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 05.03.2015. 12:14 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Konačno malo pravde...Sotona ponovno u pritvoru ! Ovo je najljepša vijest za Osijek nakon dugo vremena...Nadamo se da će mu uskoro dokazati lažne privatizacije i uništenu industriju grada...

_________________
Ako još ima pravde, tada se nemam čega bojati. Ako je nema, znači da se boje oni koje hoće moju glavu.
Georges Danton
Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: 5  
 



 Skoči u forum: