Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad mijenja taktiku u borbi protiv komaraca?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65738
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.03.2015. 10:31 
Naslov:  Grad mijenja taktiku u borbi protiv komaraca?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon što su prošle sezone komarci pili krv građanima Osijeka, a potom su ovi pili krv „na slamku“ gradskoj upravi nezadovoljni načinom tretiranja komaraca, posebice u rujnu i listopadu kada je broj komaraca srušio sve rekorde, Grad je odlučio nešto poduzeti po tom pitanju.

Za sada detalji još nisu poznati, ali kroz desetak dana javnosti bi trebali biti predstavljene nove, nadajmo se učinkovitije mjere borbe protiv komaraca. Prvi korak već je učinjen: prije desetak dana raspisani su javni natječaji za izbor novih „mosquitobustersa“ na terenu. Prijašnjih godina koncesiju za borbu protiv letećih krvopija imali su Služba za monitoring komaraca Odjela za biologiju i Zavod za javno zdravstvo OBŽ-a. Oni će se vjerojatno ponovo prijaviti, ali možda u igru uđe i netko sa strane.

Plan je Grada natječaje razdvojiti na nekoliko segmenata: jedan se odnosi na poslove monitoringa, istraživanja i upravljanja, a drugi na samo tretiranje komaraca s podjelom na područja - adulticidni i larvicidni tretman sa zemlje i iz zraka. Natječaji su otvoreni do 7. travnja, a s izabranim izvođačima sklopit će se ugovor na dvije godine.

Što se financija tiče, Grad je u proračunu za ovu stavku izdvojio tri milijuna kuna, a očekuje se kako će još dva milijuna kuna „učipiti“ od Vlade. Tih pet milijuna kuna odgovara iznosu potrošenom prošle godine na borbu protiv komaraca, ali mnogi će se složiti kako to nije bio najbolje utrošen novac.

Čini se kako su gradski čelnici odlučili promijeniti taktiku u borbi protiv ovih napasnika. Sačekajmo službeno predstavljanje novih mjera te njihovu provedbu kada će se vidjeti hoće li one biti bolje i efikasnije te se više neće događati kardinalni propusti kao lani kada, zbog tehničkih problema, gradske službe nisu mogle provoditi larvicidne i adulticidne tretmane iz zraka što je u velikoj mjeri pospješilo nezapamćenu najezdu komančerosa. Ne ponovilo se!





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Daniel Antunović, Drazen Jakabfi/Foto-arhiv031


Pročitajte i..
Grad državi neće morati vratiti pet milijuna kuna za tretiranje komaraca
Grad nije potrošio ni trećinu sredstava namijenjenih borbi protiv komaraca

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
milo_moje
Offline
Ukupno postova: 2875
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 04.03.2015. 16:53 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Čitam i ne vjerujem,
1. posao gotovo sigurno dobija netko sa strane,
2.kažu da će „učipiti“ od Vlade 2 milijuna kn, a zašto, pa bili bi ludi da vam dadu kad im već niste vratili ni ovih 5 milijuna, to što ste ih, vjerojatno, potrošili na repku, tko ga jebe

_________________
Život je teška škola, prvo ti da test, pa onda lekciju!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: