Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kroz kampus će ići cesta i nathodnik koji će povezati Vukovarsku i Hadrijanovu ulicu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65773
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.02.2015. 11:24 
Naslov:  Kroz kampus će ići cesta i nathodnik koji će povezati Vukovarsku i Hadrijanovu ulicu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sveučilišni kampus u Osijeku trebao bi u bližoj budućnosti značajno promijeniti svoje lice ali i vizuru tog dijela grada.

Naime, na sjednici Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Gradskog vijeća usvojene su izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja kampusa koje će taj dio grada redefinirati.

Prema novom idejno-urbanističkom rješenju, gradila bi se nova fakultetska zgrada površine 7000 m2 te dvije zgrade površine 12.000 m2 koje bi bile smještene okomito na novu zgradu Građevinskog fakulteta. U te će se zgrade preseliti Pravni, Prehrambeno-tehnološki i Elektrotehnički fakultet jer oni trenutno djeluju u zgradama koje nisu njihovo vlasništvo.

Možda i najzvučnija novost vezana uz budući izgled kampusa, posebice njegovog vrlo frekventnog zapadnog dijela, je najava gradnje spojne ceste koja će povezivati Vukovarsku i Hadrijanovu ulicu te nathodnika iznad nje. Cilj ovog projekta bio bi olakšati prometnu i pješačku komunikaciju, riješiti probleme s parkiranjem itd. Još uvijek je potrebno usuglasiti stavove oko ovog prijedloga jer u Sveučilištu postoji bojazan da će prometnica ugrožavati studente.

Novim izmjenama Urbanističkog plana također se planira preustroj sportskih terena kako bi se dobilo jedno igralište za mali nogomet, dva košarkaška / odbojkaška igrališta, tri teniska terena i jedan teren za rukomet; rješenje svih javnih površina, trgova, pješačkih površina, šetnica i slično na kampusu te povezivanje novog studentskog doma i budućeg trećeg paviljona.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Cacan/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Ro3y
Offline
Ukupno postova: 132
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 28.02.2015. 0:05 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

A nebi slučajno uredili dovoljno široke prvenstvno pješačke, a zatim biciklističke staze uzduži poprijeko kampusa, da to jednog dana i izgleda kao kulturno mjesto.
Isto tako mogu i carinski terminal za kamione prebaciti na kampus, ima mjesta.

I umjesto silnik parkirališta treba u jednom kutu napraviti višeetažnu garažu u koju bi se svi koji dolaze na kampus mogli parkirati i to je sve, aute maknuti.

_________________
Fuš King!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
meandarOs
Offline
Ukupno postova: 184
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 1
Post Postano: 04.03.2015. 13:42 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ono što je ovdje razvidno jeste kako je to namješteno i plaća se bez znanja javnosti
za urbanizam kampusa raspisan je natječaj koji je dobio prvu nagradu ali tek kada su izgradili pola vidjeli su da ne mogu prići u knjižnicu sveučilišnu a niti druge fakultete i da im nedostaje CESTA radio lipić Zavod za Prost Planiranje Osijek, desna ruka Cupec.

I sve što se radi na tome mjestu je SUMANUTO je ispod je rimski grad s cestom ono na što 3 miliona ljudi dođe vidjeti u RImu a u Osijeku je to popločanao rechener kutijama od poljop fakulteta i RESTORANA..

i NITKO NIJE ODGOVARAO ZA TO ŠTO NEDOSTAJE CESTA, ŠTO JE URBANIZAM NEMOGUĆ ZGRADE SE ZGUZE OKO MENZE... I SVIMA JE BILO LIJEPO I KRASNO ZA 600.000 KUNA PA SU SADA OPET PLATILI BEZ NATJEČAJA 200.000 KN imaju novce ti iz kampusa....

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
milo_moje
Offline
Ukupno postova: 2875
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 04.03.2015. 16:36 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

kakva glupost ovo sa cestom, cijeli svijet gleda da se prave zone bez prometa, jedino kod nas posred kampusa će ići cesta, pa malo pogledajte druga svjetska sveučilišta da imaju samo one autiće kao za golf, voze na struju.

Nismo mi vama krivi što vi ne znate kako i na koji način da iskoristite toliku površinu bivše kasarne pa gradite fakultete kao da ih bacate iz aviona, bez ikakvog smisla.

_________________
Život je teška škola, prvo ti da test, pa onda lekciju!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: