Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



ORaH: Obilježavanje Dana žena

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.03.2015. 12:16 
Naslov:  ORaH: Obilježavanje Dana žena
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

O potrebi za većom zaposlenošću i ekonomskom neovisnošću te jačem uključivanju žena u institucije moći govoriti će se na ORaH-ovoj tribini naziva '' Bolja strana poduzetništva - žena poduzetnica '' . Tribina će se održati 05. ožujka 2015. u prostorima Centra za profesionalnu rehabilitaciju na adresi Ulica Tadije Smičiklasa 2 u osječkoj Tvrđi sa početkom u 19.00 sati. Tribinom će moderirati voditeljica Foruma ljudskih prava i pravde Osijek, Tajana Maroši dipl. iur., koja će ugostiti dr. sc. Sandru Vračan, kreatoricu politike rodne ravnopravnosti, Snježanu Babić dipl. iur. iz Hrvatske gospodarske komore i Ljiljanu Dimitrijević, poduzetnicu i suvlasnicu agencije za nekretnine. Predstavnici Foruma gospodarstva, voditelj Krunoslav Weinpert, Igor Filko univ. spec. oec. i Goran Budžaki dipl. ing. svoja će znanja i iskustva o gospodarskoj slici Osijeka staviti na raspolaganje te ponuditi neke prijedloge i odgovore u otvorenoj raspravi nakon predavanja. Ovim putem srdačno pozivamo sve zainteresirane na druženje i razgovor.

Međunarodni dan žena mnogima je povod jedan dan u godini govoriti o pravima žena i njihovu položaju u drušvu. Mišljenja smo kako se o tome treba govoriti kroz cijelu godinu i u svakojprilici isticati snagu žene.

Upravo ovom tribinom želimo istaknuti položaj žene u društvu. Veća je ekonomska neovisnost žene izuzetno važan čimbenik kojim se pozitivno utječe na stanje ravnopravnosti žena i i muškaraca u našem društvu. Gospodarstvo se izjednjačavanjem prava obogaćuje ljudskim potencijalom za koji je do sada bilo zakinuto. Želimo osnažiti, motivirati svaku ženu u ostvarivanju svojih potencijala i pozvati na aktivno sudjelovanje u promjeni gospodarske slike Osijeka. Preduvjet istinske, pravedne i učinkovite demokracije jest model paritetne demokracije kojom osiguravamo jedanki broj žena i muškaraca te donošenje rodno uravnoteženih odluka, no za to je nužno jače uključivanje žena u institucije moći.

Zalažemo se za rodno osviještenu politiku u obrazovanju i medijima, uklanjanju rodnih stereotipa i seksizma iz obrazovnih materijala i medija, rodno osjetljivu pedagogiju te svakako sankcioniranje kršenja rodne ravnopravnosti kao načela ljudskih prava. Potrebna je jača pomoć žrtvama nasilja u obitelji i žrtvama seksualnog nasilja što uključuje educiranje svih uključenih u sustav zaštite od nasilja, brzo i učinkovito procesuiranje i kažnjavanje nasilnika te osnivanje dovoljnog broja skloništa i centara za žrtve te psihološku i materijalnu pomoć žrtvama, osobito onih iz Domovinskog rata. Zalažemo se za ostvarenje i poštivanje seksualnih i reproduktivnih prava te kažnjavanje kupaca seksualnih usluga a ne kažnjavanje prostitutki. Posljednjim želimo utjecati na kulturološki stav prema spomenutom problemu, dovesti do smanjenja prostitucije, trgovanja ljudima i veće rodne ravnopravnosti.

Tribina u Osijeku uvod je u aktivnosti koje najavljujemo za 07. ožujka 2015. kada ćemo u vremenu od 10. 00 - 13. 00 sati na Trgu A. Starčevića i Trgu slobode naše sugrađanke darivati čokoladnim buketima. Kako ne bismo darivali samo žene Osijeka, istoga datuma u vremenu od 10. 00 - 12. 00 sati čokoladne bukete darivati ćemo i u Đakovu, Ulica Ivana Pavla II., Požegi, Cehovska 1, Slavonskom Brodu, Trg Ivane Brlić Mažuranić i gradska tržnica te u Vukovaru.

Iskreno se nadamo podići javnu svijest o ulozi žene u društvu.

Dan žena nije samo 08. ožujka. Dan žena svaki je dan. Iskrene čestitke.



Tekst i foto: Regionalni gospodarski forum ORaH – Istočna regija & Gradska organizacija ORaH Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: