Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Knjižara Nova: Tribina "Porezi, država i građani - kako iz krize?"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
knjižara nova-ivana
Offline
Ukupno postova: 194
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.03.2015. 13:55 
Naslov:  Knjižara Nova: Tribina "Porezi, država i građani - kako iz krize?"
07.03.2015. 11:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Klub knjižare Nova & Udruga poreznih obveznika – Lipa pozivaju vas na tribinu "Porezi, država i građani - kako iz krize?".

Sudjeluju:
Davor Huić
Krunoslav Šarić

Predavanje će se održati u Klubu knjižare Nova, Trg A. Starčevića 4 u subotu, 07. ožujka 2015. u 11,00 sati

Poznato je da je Hrvatska porezno najopterećenija država u Europskoj uniji, kao i to da se njeno gospodarstvo nalazi u jednoj od najdužih recesija u modernoj povijesti. Koliko su ove dvije činjenice našeg ekonomskog života povezane? O tome ćemo više moći čuti u izlaganju Davora Huića. Davor Huić će, tako, u sklopu predstavljanja ciljeva Udruge, govoriti o neophodnosti reformi poreznoga sustava u smjeru smanjenja pritiska na poslovanje u Hrvatskoj, kao jednom od preduvjeta gospodarskog napretka i izlaska Hrvatske iz krize.

Krunoslav Šarić će nam predstaviti istraživanje koje je nedavno, na velikom uzorku ispitivanih građana, proveo naš poznati ekonomist Velimir Šonje, a iz koga proizlazi da građani u velikoj mjeri podržavaju reforme, te da su puno liberalniji u odnosu na ekonomske programe koje im nude političari. Ovo je jako zanimljiva diskrepancija između stavova građana i njihovih političkih predstavnika. Vjerojatno nikad dosad nismo imali tako izraženu volju građana za reformama i tako konzervativne stavove političara u pogledu njihova provođenja. Kako u toj situaciji izvršiti pritisak na političare da pokrenu reforme, bit će samo jedno od pitanja na koje će pokušati dati odgovor naši gosti.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: